Handbal

SCM Rm. Vâlcea a avansat fără emoţii în optimile Cupei României

326Vizualizari

În această seară, SCM Rm. Vâlcea a obţinut o victorie concludentă în şaisprezecimile Cupei României, în fieful echipei Măgura Cisnădie. Elevele lui Florentin Pera s-au impus cu scorul de 27-18 (după 12-10, la pauză) şi au avansat astfel fără mari emoţii în optimile competiţiei.

Măgura Cisnădie s-a aflat în avantaj doar în startul partidei: 2-0, în minutul 5

Meciul a fost echilibrat doar în prima repriză, când trupa antrenată de Alexandru Weber s-a ţinut scai de vâlcence până la intrarea la vestiare. Măgura Cisnădie a condus cu 2-0, în minutul 5, dar campioanele au întors repede scorul în favoarea lor, după ce au marcat de şase ori consecutiv (!!!), iar rezultatul a devenit 6-2, în minutul 11. După primul sfert de oră al partidei, diferenţa s-a mărit chiar la cinci „lungimi”: 8-3. Încet-încet, sibiencele au redus însă din handicap şi s-au apropiat la un singur gol (9-8, în minutul 25), iar în finalul reprizei s-a jucat pe contre. În ultimul minut de joc, la scorul de 11-10 pentru SCM, trupa din Ardeal a avut chiar şansa de a restabili egalitatea, dar sibiencele s-au pripit, au pierdut mingea, iar SCM a înscris pe contraatac: 12-10.

Echilibrul s-a rupt imediat după pauză, când SCM a marcat de 5 ori consecutiv

Repriza secundă a început cum nu se putea mai bine pentru SCM Rm. Vâlcea, care s-a desprins la 17-10, după ce Măgura Cisnădie a traversat o perioadă total nefastă, cu nu mai puţin de 12 minute în care nu a mai înscris vreun gol. Din acel moment, nu a mai existat vreun dubiu (dacă a fost vorba cumva de aşa ceva!) în privinţa echipei care va accede în faza următoare a Cupei României. Finalul a fost plictisitor, iar în sală s-au mai auzit doar scandările frenetice ale suporterilor veniţi special de la Vâlcea ca să le susţină pe favorite, care au cântat în continuu, până la ultimul fluier, „Brigada Zăvoi” fiind şi de această dată cel de-al optulea jucător al echipei. Diferenţa de pe tabela de marcaj a crescut de la un minut la altul, cea maximă fiind atinsă chiar la final meciului: 28-17.

Tunisianca Asma El Ghaoui, cea mai bună marcatoare în meciul din această seară

În acest duel, cele mai multe goluri pentru formaţia vâlceană le-a înscris Asma El Ghaoui (5) – FOTO. În plus, pe lista marcatoarelor pentru campioana României au mai figurat Samara da Silva Vieira (4), Ann Grete Norgaard (4), Iryna Glibko (3), Alicia Fernandez Fraga (3), Marta Lopez Herrero (3), Jelena Trifunovic (2), Kristina Liscevic (1), Raluca Băcăoanu (1), Mădălina Zamfirescu (1) şi Mireya Gonzalez Alvarez (1).
SCM Rm. Vâlcea va disputa următorul meci oficial duminică, 19 ianuarie, de la ora 11.00, din fieful echipei Dunărea Brăila, în prima etapă din returul Ligii Florilor. Elevele lui Florentin Pera vor încheia astfel turul de forţă din acest început de an, când au jucat patru partide consecutive în deplasare (trei în Liga Florilor) şi unul în Cupa României.