miercuri, iulie 28, 2021
Handbal

SCM Rm. Vâlcea a capotat, din nou, în Liga Florilor, iar şansele la titlu s-au redus! „Gloria a fost a buzoiencelor!”

708Vizualizari

SCM Rm. Vâlcea şi-a complicat situaţia în lupta pentru un nou titlu de campioană, după ce a remizat în deplasare, în fieful echipei SCM Gloria Buzău. Partida din această dimineaţă a fost presărată cu dese răsturnări de scor şi s-a încheiat până la urmă la egalitate, 26-26, după ce elevele lui Florentin Pera au condus cu 14-12, la pauză. Peste 1500 de spectatori au luat cu asalt sala „Romeo Iamandi” şi au reacţionat frenetic la fiecare reuşită a favoritelor. Vâlcencele au resimţit din plin acea atmosferă ostilă şi n-au putut să găsească drumul spre un nou succes, atât de important în bătălia aprigă pentru locul 1 în Liga Florilor.

Campioanele din Sala Traian au condus cu 16-12 (în minutul 33), dar apoi s-au „stins”

SCM Rm. Vâlcea a început bine meciul şi a condus cu 4-2, în minutul 8, dar adversarele au replicat imediat şi au întors scorul în favoarea lor, după patru goluri consecutive: 6-4, în minutul 12. Campioanele en-titre ale ţării au egalat (6-6, în minutul 15), iar o perioadă s-a mers cap la cap (7-7, 8-8). În minutul 22, buzoiencele s-au desprins însă, din nou, la două „lungimi”: 10-8. Finalul reprizei a fost favorabil vâlcencelor: după 11-9, echipa din Sala Traian a restabilit egalitatea (11-11, în minutul 25), a preluat conducerea (12-11), iar apoi a intrat la vestiare în avantaj (14-12).
În startul reprizei secunde, SCM Rm. Vâlcea s-a desprins chiar la patru „lungimi” (16-12, în minutul 33), cea mai mare diferenţă consemnată în acest duel, şi se părea că va izbuti să-şi apropie victoria. Timp de câteva minute, elevele lui Florentin Pera au menţinut un avantaj de trei goluri (17-14, 18-15), dar apoi au intrat, din nou, în vrie. Buzoiencele s-au apropiat iarăşi periculos (18-17, în minutul 39), moment în care staff-ul tehnic al echipei din Sala Traian a solicitat time-out. Sfaturile oferite de pe margine de Florentin Pera au fost benefice, iar campioanele au profitat de două gafe copilăreşti în atac ale adversarelor şi au mărit diferenţa la 20-17, în minutul 41. Din păcate, avansul a dispărut în minutul 45, când fetele de la SCM Gloria Buzău au restabilit egalitatea (21-21).

Kristina Liscevic (8 goluri), cea mai prolifică jucătoare a echipei vâlcene, dar şi de pe teren

Până în minutul 52, meciul a continuat cu goluri la ambele porţi (22-22, 23-23, 24-24), dar vâlcencele s-au aflat mereu la conducere, iar adversarele au egalat. În minutul 55, jucătoarele pregătite de Ovidiu Mihăilă au trecut în avantaj (25-24), iar Florentin Pera a cerut, din nou, time-out. Acesta a fost de bun augur, pentru că SCM Rm. Vâlcea a reuşit să întoarcă rezultatul (26-25, în minutul 59). După câteva secunde, buzoiencele au egalat printr-un gol semnat de Alexandra Georgiana Subţirică Iovănescu. În ultimul minut de joc, Vâlcea a avut atacul, dar n-a ştiut să-l fructifice, ci a pierdut mingea cu zece secunde înainte de final. Antrenorul Ovidiu Mihăilă a cerut time-out-ul de rigoare, în speranţa că fetele sale vor da şi lovitura de graţie în puţinul timp rămas din meci, însă sfaturile sale n-au avut efect, iar partida s-a încheiat cu scorul de 26-26. După gongul final, buzoiencele s-au bucurat totuşi ca pentru o victorie, prin prisma punctului de „aur” câştigat, în timp ce în tabăra vâlceană s-a instalat, din nou, tristeţea.
În acest duel, cele mai multe goluri pentru SCM Rm. Vâlcea au fost semnate de Kristina Liscevic (8) – FOTO, la minge. Altfel, pe lista marcatoarelor pentru campioana României şi-au mai trecut numele Alicia Fernandez Fraga (4), Ann Grete Norgaard (4), Asma El Ghaoui (3), Jelena Trifunovic (2), Marta Lopez Herrero (2), Mireya Gonzalez Alvarez (1), Samara da Silva Vieira (1) şi Cristina Florica (1).