duminică, decembrie 5, 2021
Handbal

SCM Rm. Vâlcea a cedat onorabil „antrenamentul cu public” de la Gyor

593Vizualizari
Aşa cum era de aşteptat, SCM Rm. Vâlcea a încheiat cu o înfrângere parcursul din Main Round-ul Ligii Campionilor. În această seară, în ultima etapă a grupelor principale, trupa antrenată de Florentin Pera a fost învinsă la pas de Audi ETO Gyor, în deplasare, cu 35-29 (după 20-15, la pauză). Meciul nu a mai avut însă nicio miză pentru niciuna dintre cele două combatante. Formaţia maghiară era sigură de clasarea pe locul 1, iar echipa noastră obţinuse deja biletele pentru sferturile competiţiei.

Elevele lui Florentin Pera s-au aflat în avantaj în startul partidei

SCM Rm. Vâlcea a început mai bine şi a condus în startul partidei, cu 2-0 (în minutul 3), 3-2 (minutul 5) şi 5-3 (în minutul 9), fiind egalată însă de fiecare dată. Audi ETO Gyor a preluat pentru prima oară conducerea pe tabela de marcaj în minutul 12, când campioana en-titre a Europei a punctat pentru 6-5, într-un moment în care „municipalele” se aflau cu o jucătoare în minus pe teren, după eliminarea Kristinei Liscevic. Mai mult decât atât, maghiarele au marcat apoi şi pentru 7-5 (în minutul 14), iar Florentin Pera a cerut time-out.
Cu toate acestea, susţinute frenetic de inimoşii suporteri din tribune, jucătoarele lui Gabor Danyi au continuat să se distanţeze: 9-6 (în minutul 16). Unguroaicele s-au desprins chiar şi la cinci „lungimi” (14-9, în minutul 21) şi au arătat că nu trebuie să se forţeze prea mult ca să câştige acest meci. Vâlcea s-a apropiat însă periculos de adversare în minutul 27, la doar două goluri (17-15), dar finalul reprizei a aparţinut echipei din Gyor, care a intrat la vestiare cu un avantaj liniştitor: 25-15.

Imediat după pauză, formaţia maghiară a avut opt goluri în plus

În debutul celui de-al doilea mitan, diferenţa a crescut şi mai mult: 22-15 (în minutul 32) şi chiar 24-16 (în minutul 36). Din acel moment, campioana Europei a redus motoarele, iar acest lucru a permis SCM-ului să reducă din handicap. Ce-i drept, proporţiie scorului au fost limitate şi de intervenţiile de senzaţie ale portăriţei Yuliya Dumanska! Vâlcencele au refăcut treptat din ecart, astfel că în minutul 51 Audi ETO Gyor nu mai avea decât un avans de trei goluri: 27-24. Elevele lui Gabor Danyi au avut însă un sprint final mai bun şi au încheiat meciul cu 35-29.
În partida din Ungaria, cele mai multe goluri pentru formaţia vâlceană au fost marcate de Alexandra Badea, Kristina Liscevic şi Ann Grete Norgaard (fiecare câte 5). Pentru SCM, au mai punctat Iryna Glibko (4), Samara da Silva Vieira (3), Asma El Ghaoui (3) – FOTO, în plonjon – , Jelena Trifunovic (2), Raluca Băcăoanu (1) şi Cristina Florica (1).
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea – Handbal Feminin