Handbal

SCM Rm. Vâlcea a debutat en-fanfare în Liga Campionilor! Biata Bietigheim a plecat bătută din Sala Traian!

1.15KVizualizari

La debutul în Liga Campionilor, SCM Rm. Vâlcea a avut o evoluţie spectaculoasă şi eficientă în meciul cu Bietigheim, care s-a disputat în această seară, în Sala Traian. Formaţia antrenată de Florentin Pera a beneficiat de susţinerea a aproximativ 2500 de spectatori (ca pe vremea Oltchim-ului!) şi s-a impus categoric, cu scorul de 34-27 (după 20-18, la pauză).

Nemţoaicele s-au aflat în avantaj doar în două rânduri

Doar prima repriză a fost puţin mai echilibrată. Cu toate acestea, campioana României a condus aproape permanent pe tabela de marcaj, cea mai mare diferenţă fiind de trei goluri: 12-9, în minutul 18. Nemţoaicele s-au ţinut însă scai de vâlcence şi chiar au trecut la cârma partidei în două momente: în minutele 23 şi 25, când scorul a fost favorabil adversarelor, 14-13 şi, respectiv, 15-14. SCM a revenit însă rapid la pupitru şi a intrat la vestiare în avantaj (20-18).

Portăriţa Marta Batinovic a fost eroina reprizei secunde

După pauză, cu portăriţa Marta Batinovic în zi de graţie (care şi-a salvat echipa în nenumărate rânduri), SCM s-a desprins din ce în ce mai mult faţă de Bietigheim, având chiar şase „lungimi” în plus: 27-21 (în minutul 42). Adversarele au refăcut încet-încet din handicap şi s-au apropiat din nou periculos, la trei goluri: 29-26 (în minutul 51). Finalul a aparţinut însă total campioanei României, care şi-a trecut în cont o victorie concludentă, cu 34-27. Diferenţa de şapte goluri e extrem de importantă în cazul în care Vâlcea va termina la egalitate de puncte cu rivala din Germania, în lupta pentru locul 3 în Grupa C, ultimul care asigură calificarea în faza următoare a Ligii Campionilor.

Daneza Ann Grete Norgaard, golghetera echipei vâlcene

În acest duel, cea mai prolifică jucătoare din tabăra vâlceană a fost daneza Ann Grete Norgaard, extrema stângă care a fost antrenată cândva, la Viborg, chiar de Martin Albertsen (actualul tehnician de la Bietigheim), punctând de şapte ori. Celelalte goluri pentru SCM au fost semnate de Samara da Silva Vieira (5), Alicia Fernandez Fraga (5), Asma El Ghaoui (5), Kristina Liscevic (4), Marta Lopez Herrero (3), Iryna Glibko (3) şi Cristina Florica (2).

Sâmbătă, 12 octombrie, campioana României joacă la Brest

În următorul meci din Liga Campionilor, care va avea loc week-end-ul viitor, elevele lui Florentin Pera vor evolua în deplasare, în fieful formaţiei franceze Brest Bretagne. Partida e programată sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 20.00 (în România). Până atunci, SCM Rm. Vâlcea va juca marţi, 8 octombrie, de la ora 18.15, tot în deplasare, la SCM Craiova, în etapa a 6-a a Ligii Florilor.