Handbal

SCM Rm. Vâlcea a depăşit fără să joace primul hop în Cupa României. Dunărea Brăila s-a retras din competiţie din cauza…

1.07KVizualizari
SCM Rm. Vâlcea nu va mai disputa meciul cu Dunărea Brăila, din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, care trebuia să aibă loc joi, 3 septembrie, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă din Bucureşti. În această după amiază, conducătorii echipei adverse au dat publicităţii un comunicat de presă prin care au anunţat că Dunărea Brăila se retrage din competiţie, din cauză că mai multe handbaliste sunt infectate cu Covid-19, astfel că toate celelalte componente ale lotului şi membrii staff-ului tehnic au intrat în carantină.

9 persoane de la Dunărea Brăila sunt infectate cu Covid-19

„În urma testărilor făcute în vederea participării la Cupa României Fan Courier, în cadrul echipei a fost depistat un număr de 9 persoane cu rezultat pozitiv cu SARS COV-2 şi doar 8 persoane au rămas apte pentru disputarea meciului programat în data de 3 septembrie 2020. Am făcut toate demersurile posibile pentru a participa la meci, deoarece eram nerăbdători să reîncepem competiţiile oficiale, după o pauză aşa de lungă.
În semn de respect pentru Federaţia Română de Handbal, competiţia Cupa României Fan Courier şi faţă de toate echipele participante la această competiţie, dar mai ales pentru sănătatea tuturor, clubul nostru a luat decizia de a nu se prezenta la această competiţie.
Respectăm dreptul la confidenţialitatea informaţiilor şi viaţa privată a jucătoarelor noastre, motiv pentru care nu vom preciza numele acestora. În aceste momente dificile, avem nevoie de linişte, înţelegere, dar mai ales de sprijinul necondiţionat al celor care iubesc această echipă. Dorim multă sănătate tuturor şi le mulţumim celor care înţeleg situaţia dificilă prin care trecem!”, se spune în comunicatul clubului Dunărea Brăila.

Vâlcea va juca sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 11.00, cu Rapid

Formaţia antrenată de Florentin Pera şi-a trecut în cont o victorie la „masa verde” în jocul cu Dunărea Brăila şi va evolua mai departe în Final Four-ul Cupei României. Sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 11.00, în direct pe TVR 2, vâlcencele o vor înfrunta, în semifinale, pe Rapid Bucureşti, partida cu gruparea din Giuleşti fiind programată tot în Capitală.
Altfel, mai trebuie precizat că după retragerea echipei din Brăila, organizatorii turneului final al Cupei României au modificat ora de start a ultimului meci din cadrul sferturilor, dintre CSM Bucureşti şi CSM Slatina, de joi, 3 septembrie. Acesta nu va mai începe la ora 15.00, ci la 18.00, şi va fi transmis LIVE de TVR 1, nu de TVR 2. Programul tuturor jocurilor din Final Four, ce vor avea loc sâmbătă şi duminică, 5 şi 6 septembrie, a rămas neschimbat. Aşa cum am mai anunţat, câştigătoarea competiţiei din acest week-end îşi va trece în palmares două trofee: Cupa României şi Supercupa României.
Sursă foto: Facebook Dunărea Brăila

HANDBAL FEMININ / CUPA ROMÂNIEI

Sferturi de finală
• Joi, 12 martie:
CS „U” Cluj-Napoca – Rapid Bucureşti 32-40 (10-18)
SCM Gloria Buzău – Minaur Baia Mare 23-20 ( 8- 9)
• Joi, 3 septembrie:
SCM Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila *) 10-0
*) echipa Dunărea Brăila s-a retras din competiţie din cauză că 9 persoane din cadrul clubului sunt infectate cu Covid-19
CSM Bucureşti – CSM Slatina (Ora 18.00 / TVR 1)
Final Four / Semifinale
• Sâmbătă, 5 septembrie:
Rapid Bucureşti – SCM Rm. Vâlcea (Ora 11.00 / TVR 2)
CSM Bucureşti / CSM Slatina – SCM Gloria Buzău (Ora 18.00 / TVR 1)
Final Four / Finale
• Duminică, 6 septembrie:
Finala mică (între învinsele din semifinale) (Ora 11.00 / TVR 2)
Finala mare (între învingătoarele din semifinale) (Ora 18.00 / TVR 1)