Handbal

SCM Rm. Vâlcea a făcut show cu retrogradata CSM Galaţi. Corina Lupei s-a aflat, din nou, în zi de graţie!

148Vizualizari
La două zile după eşecul cu CSM Bucureşti (26-32), SCM Rm. Vâlcea a întâlnit-o pe CSM Galaţi, în cel de-al doilea meci din cadrul turneului de la Sf. Gheorghe. Partida din această dimineaţă a contat pentru etapa a 26-a a Ligii Florilor şi s-a încheiat, aşa cum era de aşteptat, cu o victorie categorică a formaţiei din Sala Traian. Jucătoarele antrenate de Florentin Pera şi Goran Kurtes au arătat, din nou, că le sunt net superioare echipelor mici şi s-au impus cu scorul de 35-20 (după 16-9, la pauză). Succesul este mai clar decât cel din tur, din etapa a 11-a, când SCM le-a învins pe gălăţence cu 33-20, într-un meci care a avut loc pe 23 februarie, la Bucureşti.

Duminica aceasta, de la ora 14.30, SCM o înfruntă pe Măgura Cisnădie, meciul fiind în direct pe TVR 1

Duelul din acest week-end a fost unul fără istoric, din moment ce Vâlcea s-a instalat la conducere încă din primele minute de joc şi nu le-a lăsat adversarelor nicio şansă de a obţine ceva. SCM a avut 5-0 (în minutul 9), dar apoi a urmat o perioadă cu goluri de ambele părţi, iar scorul n-a mai crescut. După 9-5 (în minutul 18), gruparea din Oltenia a marcat trei „boabe” la rând şi s-a desprins la 12-5 (în minutul 23). Aceasta a fost cea mai mare diferenţă din primul mitan şi s-a consemnat şi la pauză: 16-9.
SCM a fost şi mai prolifică după revenirea de la vestiare, în care s-a detaşat rapid la zece goluri, 20-10 (în minutul 33), un avantaj pe care şi l-a menţinut până în minutul 44, când tabela de marcaj a Sălii „Katy Szabo”, din Sf. Gheorghe, indica scorul de 26-16. Pe final, ecartul a continuat să crească şi a ajuns la 15 „lungimi”, 34-19 (în minutul 58), iar până la urmă meciul s-a încheiat cu 35-20.
În acest duel, a excelat, din nou, extrema dreaptă Corina Lupei (născută în 2002), care şi-a trecut numele de 10 ori pe lista marcatoarelor pentru SCM. Celelalte goluri ale echipei vâlcene au fost înscrise de Iryna Glibko (4), Maren Nyland Aardahl (3), Zeljka Nikolic (3), Dana Marin (3), Asma Elghaoui (2), Raluca Dăscălete (2), Marta Lopez Herrero (2), Daria Bucur (2), Kristina Liscevic (2) şi Mireya Gonzalez Alvarez (2).
Duminică, 23 mai, de la ora 14.30, în ultimul meci pe care îl va mai juca la Sf. Gheorghe, SCM Rm. Vâlcea o va înfrunta pe Măgura Cisnădie. Partida din cadrul etapei a 27-a va fi transmisă în direct de TVR 1.

Cu CSM Galaţi, echipa vâlceană a obţinut a doua cea mai clară victorie din sezonul actual al Ligii Florilor

La Sf. Gheorghe, SCM Rm. Vâlcea a pierdut trei dintre cele patru meciuri din sezonul actual al Ligii Florilor (de două ori cu CSM Bucureşti şi o dată cu Minaur Baia Mare). Oraşul din Covasna le prieşte însă din plin elevelor lui Florentin Pera din punct de vedere al duelurilor cu echipele mici, fiindcă sâmbătă, 22 mai, împotriva formaţiei CSM Galaţi (nou-promovată – vara trecută şi viitoare retrogradată – vara aceasta), gruparea din Sala Traian a obţinut a doua cea mai clară victorie din campionat.
În etapele precedente, cea mai mare diferenţă a fost consemnată în confruntarea cu Dacia Mioveni, din tur, mai precis din etapa a 5-a, care a avut loc pe 3 noiembrie, de asemenea, la Sf. Gheorghe, când vâlcencele s-au impus cu 39-22. SCM a mai învins-o la 17 goluri şi pe Crişul Chişineu-Criş (40-23), în runda a 3-a, din 30 octombrie. Aşa cum se cunoaşte, acel rezultatul a fost însă anulat, deoarece echipa arădeană s-a retras din campionat după etapa a 6-a.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea