vineri, octombrie 23, 2020
Handbal

SCM Rm. Vâlcea a făcut super-transferuri pentru sezonul viitor: Ewgenija Minevskaja, Maren Nyland Aardahl şi Zeljika Nikolic

504Vizualizari

• toate cele trei noi jucătoare au fost prezentate de oficialii campioanei României în această săptămână

După Zeljka Nikolic (extremă dreapta, 28 de ani) – FOTO, în dreapta – de la SCM Craiova, transfer pe care l-am anunţat încă din urmă cu trei săptămâni, oficialii de la SCM Rm. Vâlcea s-au înţeles cu alte două handbaliste de valoare care vor întări lotul din vară. Noile achiziţii provin de la două echipe care au evoluat în Liga Campionilor în actualul sezon, iar, mai mult decât atât, au fost chiar adversarele grupării noastre în prima etapă a competiţiei. Astfel, în Sala Traian vor sosi Ewgenija Minevskaja (inter stânga, 27 de ani) şi Maren Nyland Aardahl (pivot, 26 de ani). Transferurile au fost confirmate iniţial şi pe site-ul wikipedia, de către fiecare dintre cele trei grupări, la capitolul plecări. În această săptămână, şi conducătorii de la SCM Rm. Vâlcea le-au anunţat în mod oficial.

Ewgenija Minevskaja a marcat de 26 de ori pentru Brest în actuala ediţie a Ligii Campionilor

Ewgenija Minevskaja (FOTO – în stânga) este de origine din Belarus, dar are cetăţenie germană şi a evoluat, până în prezent, doar pentru naţionala Germaniei. În cariera ei de până acum, cu excepţia ultimului sezonului sezon, când a făcut parte din lotul echipei Brest Bretagne, aceasta a mai jucat doar în ţara sa adoptivă, Germania, la Thuringer, Metzingen, Leipzig, iar apoi, din nou, la Metzingen. În actuala ediţie a Ligii Campionilor, Ewgenija Minevskaja şi-a trecut numele de 26 de ori pe lista marcatoarelor pentru formaţia din Hexagon. În prima fază a grupelor, aceasta a înscris de fiecare dată în meciurile cu Buducnost Podgorica: de 5 ori în Muntenegru şi de 6 ori în returul din Franţa. Ulterior, în Main Round, handbalista de la Brest a mai punctat în partidele cu Audi ETO Gyor (încheiat cu 27-27, în deplasare) – 3 goluri, IK Savehof (6 – afară şi 2 – acasă) şi Krim Ljubljana (4, pe teren propriu).

Norvegianca Maren Nyland Aardahl a înscris în toate meciurile jucate în Europa de Bietigheim

În ceea ce-o priveşte pe Maren Nyland Aardahl (FOTO – în centru), pivotul norvegian a evoluat, până anul trecut, doar în ţara sa natală, la Byasen Trondheim. În actuala ediţie a Ligii Campionilor, jucătoarea de la Bietigheim a înscris 20 de goluri pentru echipa sa, ea numărându-se pe lista marcatoarelor în toate meciurile disputate: cu SCM Rm. Vâlcea (4 – deplasare, 4 – acasă), Buducnost Podgorica (3 – acasă, 1 – deplasare) şi Brest Bretagne (5 – acasă, 3 – deplasare). Ulterior, în Cupa EHF, puternicul pivot din Norvegia (1,82 de metri înălţime) a mai reuşit să înscrie de alte 21 de ori în grupele Cupei EHF. Şi în această competiţie, Maren Nyland Aardahl a punctat în toate cele şase meciuri jucate: cu Lada Togliatti (4 – acasă, 3 – deplasare), Storhamar (1 – deplasare, 5 – acasă) şi Ikast Herning (3 – acasă, 5 – deplasare).
Aşa cum se observă, în condiţiile în care provin din Germania şi Norvegia (ţări clasate pe primele 10 locuri la ultima ediţie a Campionatului Mondial), cele trei achiziţii ale SCM-ului se încadrează în „criteriile de eligibilitate” stabilite de Federaţia Română de Handbal.