marți, martie 2, 2021
Handbal

SCM Rm. Vâlcea a negociat cu Lorena Ostase, de la CSM Slatina. Pivotul naţionalei ar putea ajunge în Sala Traian în acest an

989Vizualizari

• suporterii campioanei României o vor putea vedea la lucru pe aceasta în meciul direct dintre Vâlcea şi Slatina, de marţi, 28 ianuarie

În această iarnă, oficialii de la SCM Rm. Vâlcea au avut în intenţie să întărească lotul de jucătoare, aşa că s-au purtat negocieri, printre altele, inclusiv pentru aducerea unui pivot. Handbalista spre care campioana României şi-a îndreptat atenţia a fost Lorena Ostase (22 de ani), iar transferul trebuia perfectat până la startul returului.
Din câte se pare, conducătorii vâlceni şi-au dorit să transfere un nou pivot din pricină că Raluca Băcăoanu a avut nenumărate perioade de inactivitate, din cauza unor accidentări. Oficialii din Sala Traian nu au vrut să rămână descoperiţi în eventualitatea unei absenţe de lungă durată a acesteia, mai ales că echipa era angrenată în continuare pe trei fronturi: Liga Campionilor, Liga Florilor şi Cupa României. Deocamdată, discuţiile au fost sistate (Raluca Băcăoanu şi-a rezolvat problemele medicale pe care le-a avut la spate), dar e însă foarte posibil ca jucătoarea născută pe 25 iulie 1997 să apară totuşi la Vâlcea în perioada următoare, cel mai probabil din vară.

Eleva Victorinei Bora a evoluat în fiecare meci la Campionatul Mondial din Japonia

În prezent, în lotul SCM-ului se mai află trei pivoţi (Asma El Ghaoui, Raluca Băcăoanu şi tânăra Daniela Marin – 19 ani), iar de curând echipa vâlceană a renunţat la serviciile celui de-al patrulea (Florentina Craiu – cedată la Rapid Bucureşti). Conducătorii din Sala Traian nu au mai contat pe aceasta din urmă tocmai pentru că venea după o perioadă de pauză, cauzată de o intervenţie chirurgicală pe care a suferit-o vara trecută. Din acest punct de vedere, Lorena Ostase se află însă într-o cu totul altă situaţie în comparaţie cu Băcăoanu şi Craiu, ea fiind considerată o jucătoare de perspectivă, iar în plus e şi într-o formă excelentă în sezonul actual. Eleva Victorinei Bora de la Slatina a fost convocată şi de Tomas Ryde pentru Campionatul Mondial din Japonia, unde a jucat în toate cele opt partide, marcând şi 9 goluri. De-a lungul turneului final din Asia, Lorena Ostase a strâns circa 200 de minute pe teren pentru România, fiind peste Raluca Băcăoanu, care a făcut, de asemenea, deplasarea la Tokyo.

Slătineaca a marcat de 47 de ori în 12 dintre cele 13 meciuri din turul Ligii Florilor

Ea a marcat constant şi în Liga Florilor, în cele 14 etape jucate de CSM Slatina până în prezent adunând 54 de goluri în cont. Acestea au fost reuşite în meciurile cu AHCM Slobozia (6), SCM Rm. Vâlcea (3), Dunărea Brăila (5), Corona Braşov (5), Măgura Cisnădie (1), CS „U” Cluj-Napoca (2), CSM Bucureşti (6), SCM Craiova (3), Rapid Bucureşti (5), Gloria 2018 Bistriţa (4), HC Zalău (4), Minaur Baia Mare (3) şi, din nou, cu AHCM Slobozia (7), în prima rundă din retur. Singura partidă în care n-a punctat a fost cea cu SCM Gloria Buzău, din deplasare, din etapa a 12-a. Şi din acest punct de vedere, Lorena Ostase a întrecut-o fără probleme pe Raluca Băcăoanu, de exemplu…
Graţie vârstei şi a convocărilor la naţională, slătineanca rămâne aşadar o jucătoare de luat în seamă de campioana României, acesta fiind şi motivul pentru care oficialii vâlceni vor să-şi asigure serviciile celei despre care se spune că ar putea fi urmaşa Crinei Pintea (29 de ani) la prima reprezentativă. Pe lângă Lorena Ostase, un alt pivot din Liga Florilor se află într-o formă excelentă în prezent, Dana Abed-Kader (23 de ani, de la HC Zalău), ce ocupă locul 2 în topul golgheterelor din întrecerea internă de handbal feminin, cu 81 de goluri în cont. În aceste condiţii, transferul jucătoarei de la CSM Slatina la Vâlcea ar fi cu adevărat o mutare de geniu.
Suporterii campioanei României o vor putea vedea la lucru pe Lorena Ostase chiar în această săptămână, mai precis marţi, 28 ianuarie, de la ora 18.00, în meciul pe care echipa Victorinei Bora îl va disputa contra SCM-ului în Sala Traian.

Minutele jucate şi golurile marcate de Lorena Ostase la Campionatul Mondial din Japonia:

• 23,57 cu Spania
• 16,46 cu Senegal (1 gol)
• 20,40 cu Kazakhstan
• 6,35 cu Muntenegru
• 11,02 cu Ungaria (2 goluri)
• 30,40 cu Rusia (2 goluri)
• 44,36 cu Suedia (2 goluri)
• 43,51 cu Japonia (2 goluri)