sâmbătă, februarie 27, 2021
Handbal

SCM Rm. Vâlcea a obţinut două dintre cele trei premii individuale acordate după Memorialul „Constantin Tită”. În plus, a mai fost recompensat şi Petre Berbecaru

202Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea s-a clasat pe primul loc la ediţia a 12-a a Memorialului „Constantin Tită”, care s-a desfăşurat pe 29 şi 30 decembrie, în Sala Traian. Portăriţa Marta Batinovic a fost cea care a primit cupa acordată câştigătoarei, din partea iniţiatorului competiţiei, avocatul Constantin Cezar Tită, fiul regretatului Constantin Tită. Pe de altă parte, formaţia antrenată de Florentin Pera a obţinut şi două trofee individuale. Astfel, iberica Mireya Gonzalez Alvarez a fost desemnată cea mai tehnică jucătoare a turneului, în timp ce tunisianca Asma Elghaoui a primit placheta pentru golghetera Memorialului.
Tot de la SCM Rm. Vâlcea, printre premianţi s-a numărat şi Petre Berbecaru, care în prezent ocupă funcţia de consilier sportiv al clubului din Sala Traian, după ce a fost antrenor principal, vicepreşedinte şi chiar preşedinte la Oltchim, în perioada de glorie a legendarei echipe. Acesta a fost recompensat de organizatori cu o Diplomă de Excelenţă, „pentru întreaga activitate în domeniul sportului şi pentru contribuţia majoră adusă în promovarea şi dezvoltarea handbalului vâlcean!”.

Paula Vişan Teodorescu (HC Zalău), desemnată cel mai bun portar al turneului

Premiul pentru cel mai bun portar al Memorialului „Constantin Tită” a revenit Paulei Vişan Teodorescu (de la HC Zalău), care a făcut senzaţie prin paradele sale. În plus, ea şi marcat o dată din poartă în poartă, în meciul cu SCM Craiova, din prima zi a turneului, când actualul selecţioner al naţionalei de handbal feminin, Bogdan Burcea, l-a învins pe fostul antrenor al tricolorelor, Gheorghe Tadici, cu scorul de 23-21, după ce sălăjencele au condus cu 9-7, la pauză.

Florentin Pera nu s-a putut baza pe serviciile „stranierelor” Fraga şi Liscevic

Altfel, de precizat mai este faptul că, la competiţia amicală din Sala Traian, SCM Rm. Vâlcea nu a putut conta pe serviciile jucătoarelor Alicia Fernandez Fraga (care nu a revenit încă din Spania) şi Kristina Liscevic (accidentată). Ambele se vor afla însă la dispoziţia antrenorului Florentin Pera la primul meci oficial din 2021, care va avea loc duminică, 10 ianuarie, pe teren propriu, cu cvintupla campioană a Europei, Audi ETO Gyor. În schimb, ucraineanca Iryna Glibko este în continuare indisponibilă şi va reveni pe teren abia din a doua jumătate a lunii februarie.
Foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea / Dan Lixandru