vineri, decembrie 1, 2023
Handbal

SCM Rm. Vâlcea a pierdut clar în Germania, deşi în prima repriză a condus-o pe Thuringer HC cu şase goluri

215Vizualizari
Duminică, 22 ianuarie, SCM Rm. Vâlcea a suferit o înfrângere dură, în deplasare, contra echipei Thuringer HC, în etapa a treia din grupele Ligii Europene. Formaţia antrenată de româno-germanul Herbert Muller s-a impus cu scorul de 38-31 (după 19-16, la pauză) şi a dovedit, dacă mai era nevoie, că este cea mai puternică din Grupa D. Nemţoaicele s-au instalat astfel confortabil în fruntea clasamentului, fiind singurele cu punctaj maxim.

„Municipalele” au avut un avantaj considerabil în primele 20 de minute de joc

În pofida rezultatului nefast de la final, Vâlcea a început perfect meciul din Germania şi s-a aflat în avantaj până spre finalul primei reprize. Elevele lui Bent Dahl au condus cu 3-0 (în minutul 4) şi 4-1 (în minutul 6), după care s-au distanţat la patru „lungimi” (6-2, în minutul 8). Mai mult decât atât, după 7-4, „municipalele” au punctat de trei ori la rând, iar în minutul 13 diferenţa era una neverosimilă şi greu de acceptat de spectatorii prezenţi în tribunele sălii din Nordhausen: 10-4. Nici time-out-ul solicitat de Herbert Muller nu a schimbat prea mult situaţia, pentru că vâlcencele au avut în continuare de alte două ori un ecart de şase „boabe” (11-5 şi 12-6, în minutele 15 şi 16).
Încet-încet, SCM a cedat însă presiunii adversarelor, iar scorul a început să se echilibreze, nemţoaicele având un final de repriză mai bun. Astfel, după 15-10 pentru echipa noastră (în minutul 20), Thuringer HC a marcat de patru ori consecutiv şi s-a apropiat la 15-14 (în minutul 25). Apoi, după 16-15 pentru Vâlcea, echipa germană a prins, din nou, o serie de patru goluri la rând şi a intrat la vestiare cu un avantaj de trei „lungimi” (19-16). Un rezultat de necrezut pentru „municipale”, având în vedere startul foarte bun!

De la plus 6, la minus 8! În minutul 57, elevele lui Bent Dahl erau conduse cu 35-27

Degringolada din finalul primei reprize le-a zdruncinat total moralul fetelor noastre, care n-au mai reuşit să revină în joc în repriza secundă. Thuringer HC s-a desprins la 22-16 în minutul 34, dar SCM a găsit totuşi resurse pentru a se apropia la trei goluri: 23-20 şi 24-21 (în minutul 39 şi 40). Însă, doar atât! Echipa germană a refăcut foarte repede avantajul de şase „boabe”, 27-21 (în minutul 42), iar lucrurile deveneau clare. Diferenţa a crescut apoi la 29-22 (în minutul 45) şi chiar la 35-27 (în minutul 54). Astfel, în mai puţin de 40 de minute, vâlcencele au trecut de la plus 6, la minus 8, o contraperformanţă la care nici cel mai pesimist suporter nu s-a gândit. Dar, nimic nu mai e de mirare la SCM, a nu se uita că „municipalele” n-au fost în stare să reziste încă 150 de secunde în finalul meciului cu SCM Craiova, din Liga Florilor, fiind egalate in extremis, după ce au avut trei goluri avans în minutul 57.30, iar suporterii au plecat supăraţi din Sala Traian. Până la urmă, şi partida cu Thuringer HC, din week-end-ul trecut, pe care formaţia germană a câştigat-o cu 38-31, le-a lăsat fanilor un gust amar.
În duelul de la Nordhausen, golurile echipei vâlcene au fost marcate de Iryna Glibko (9), Asma Elghaoui (4), Elin Hansson (4), Tanja Asanin (3), Asuki Fujita (3), Daria Bucur (2), Daniela De Jong (2), Yevheniia Levchenko (2), Amalia Coman (1) şi Andreea Ianăşi (1) – FOTO, sus. Altfel, de menţionat mai este faptul că cei doi portari pe care Bent Dahl i-a trecut pe foaia de joc au avut procentaje aproximativ egale: Isabell Roch a blocat 11 dintre cele 38 de mingi ale nemţoaicelor şi a terminat cu 28,95 %, iar Daciana Hosu a apărat 4 dintre cele 14 şuturi expediate de adversare, adică, 28,57 %.

Daniela De Jong s-a accidentat la Nordhausen, iar suporterii vâlceni se tem de o absenţă de durată a suedezei

Înfrângerea categorică din Germania (scor 31-38), în faţa echipei Thuringer HC, s-a consemnat şi pe fondul accidentării uneia dintre jucătoarele importante din lotul echipei SCM Rm. Vâlcea. Este vorba de suedeza Daniela De Jong, care a absentat şi în partida precedentă din Liga Europeană, cu Paris 92, tot din deplasare. Suporterii se tem că lipsa acesteia de pe teren va fi de durată, ceea ce ar fi cu adevărat o problemă pentru staff-ul tehnic din Sala Traian. Mai ales în perspectiva următoarelor meciuri din Liga Europeană, Liga Florilor şi Cupa României, în care Bent Dahl nu se poate baza nici pe serviciile sârboaicei Jovana Kovacevic.

„Pierdem confruntarea de la Nordhausen! Din păcate, la fel ca la Paris, echipa noastră a început foarte bine jocul, dar greșelile neforțate, dublate de accidentarea play-maker-ului Daniela de Jong, au făcut ca scorul final să fie favorabil gazdelor. De această dată, fetele au reușit să desprindă la 6 goluri diferență, chiar după primul sfert de oră al întâlnirii, dar, din acel moment, sportivele tehnicianului Bent Dahl au avut o evoluție ștearsă, terminând repriza cu un dezavantaj de trei goluri, 19-16 pentru Thuringer. Nici actul secund nu a fost unul favorabil nouă, Thuringer câștigând meritat meciul, scor 38-31”, au detaliat reprezentanţii SCM Rm. Vâlcea, pe pagina oficială de Facebook a clubului din Sala Traian, după partida din Germania.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea