Handbal

SCM Rm. Vâlcea a pierdut în faţa campioanei en-titre, în prima zi a turneului amical de la Craiova. Vineri, de la 17.30, urmează meciul cu…

98Vizualizari
În acest final de săptămână, mai precis în perioada 4-6 august, SCM Rm. Vâlcea a făcut deplasarea la un turneu amical care se desfăşoară în Bănie, unde, pe lângă echipa gazdă, SCM Craiova, mai participă încă două formaţii. Vedeta competiţiei este chiar campioana en-titre a ţării, Rapid Bucureşti, cealaltă grupare fiind de peste hotare: Alba Fehervar KC (clasată pe locul 10 în sezonul precedent din NB I, prima ligă din Ungaria). Organizatorii Cupei Craiovei au stabilit ca turneul să se desfăşoare după sistemul cu fiecare, zilnic fiind programate câte două meciuri.

Scorul cu care Rapid Bucureşti s-a impus în faţa SCM-ului, aproape identic cu cel consemnat în campionat în Sala Traian

Joi, 4 august, în prima zi a competiţiei, SCM Rm. Vâlcea s-a duelat chiar cu formaţia din Giuleşti, care a câştigat titul naţional după victoria repurtată pe 29 mai, în Sala Traian, în faţa trupei antrenate de norvegianul Bent Dahl (35-27). Aşa cum era de aşteptat, gruparea pregătită de spaniolul Carlos Viver, care s-a întărit considerabil în pauza de vară, pentru participarea în premieră în Liga Campionilor, s-a impus din nou în faţa SCM-ului. Rapid Bucureşti a învins cu scorul de 34-28 (după 16-13, la pauză), profitând şi de numeroasele absenţe din tabăra vâlceană.
În acest duel, cea mai prolifică handbalistă de la SCM a fost japoneza Asuki Fujita (FOTO – la minge), cu 9 goluri marcate. Celelalte „boabe” ale formaţiei din Sala Traian au fost înscrise de Asma Elghaoui (7), Jovana Kovacevic (6), Daniela de Jong (2), Corina Lupei (1), Elin Hansson (1), Amalia Coman (1) şi Daria Bucur (1).
În celălalt meci al primei zile de la turneul din Bănie, SCM Craiova a trecut la limită de Alba Feherbar KC, cu scorul de 29-28 (după 16-16, la pauză).

Vineri, de la 17.30, Vâlcea o înfruntă pe Alba Fehervar, iar sâmbătă, de la 12.30, va avea loc meciul cu SCM Craiova

Următoarele partide de la Cupa Craiovei vor avea loc vineri, 5 august. Astfel, de la ora 17.30, SCM Rm. Vâlcea o va înfrunta pe formaţia invitată din ţara vecină, iar în cea mai importantă încleştare a zilei se vor duela Rapid Bucureşti şi SCM Craiova (de la 19.30).
Sâmbătă, 6 august, în ultima zi a competiţiei, gruparea din Giuleşti o va întâlni pe Alba Fehervar KC, iar echipele din Oltenia se vor duela între ele, de la ora 12.30.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea / Remus Badea – Craiova