luni, aprilie 12, 2021
Handbal

SCM Rm. Vâlcea a pierdut la Buducnost Podgorica, dar păstrează încă şanse la o clasare pe locul 2 în Grupa C a Ligii Campionilor

861Vizualizari

În această seară, SCM Rm. Vâlcea a avut un examen de foc în etapa a 3-a a Ligii Campionilor. Echipa antrenată de Florentin Pera a înfruntat Buducnost Podgorica, în deplasare, într-un meci care le putea duce pe handbalistele din Sala Traian pe locul 2 în Grupa C. Bineînţeles, în cazul unei victorii! Din păcate, în faţa celor 2450 de spectatori care au fost prezenţi în Moraca Sport Center, câştig de cauză au avut elevele lui Dragan Adzic. Muntenegrencele au reuşit să se impună în acest duel cu scorul de 23-19 (după 13-10, la pauză), astfel că şi-au asigurat deja biletele pentru Main Round-ul competiţiei supreme de pe continent.

SCM Rm. Vâlcea a început bine şi a condus până în minutul 21, după care s-a stins. Încet, dar sigur…

Vâlcencele au început foarte curajos partida din Muntenegru (mult mai determinate decât în Franţa, în duelul cu Brest Bretagne, în care au făcut doar act de prezenţă…) şi s-au aflat la conducere minute bune, chiar dacă a fost vorba doar de o diferenţă minimă. Practic, SCM s-a aflat în avantaj până în minutul 21, când scorul era 10-9 în favoarea fetelor noastre.
Din acel moment, campioana României a intrat însă în vrie şi n-a mai marcat niciun gol, iar Buducnost Podgorica a profitat din plin de lipsa de luciditate din ofensiva vâlceană şi a terminat prima repriză în avantaj. Astfel, dubla deţinătoare a Ligii Campionilor, din 2012 şi 2015, a intrat la vestiare cu un avantaj oarecum liniştitor, de trei „lungimi”: 13-10.

Campioana României a avut o eficacitate scăzută după pauză, iar Buducnost Podgorica s-a distanţat la şase „lungimi” în minutul 57

După pauză, contrar aşteptărilor, jocul SCM-ului a fost mult mai „dezlânat”, iar dovada cea mai bună în acest sens e aceea că formaţia vâlceană a traversat, din nou, o perioadă nefastă, în care nu a marcat vreun gol. În aceste condiţii, până în minutul 57, elevele lui Florentin Pera au înscris doar şase „boabe”, iar Buducnost Podgorica conducea cu 22-16.
Pe final, handbalistele din Sala Traian au profitat însă de relaxarea din tabăra adversă, au marcat de trei ori pe contraatac şi au redus din handicap, astfel că meciul s-a terminat cu scorul de 23-19 pentru campioana en-titre a Muntenegrului.

Din nou, daneza Ann Grete Norgaard a excelat la capitolul eficacitate, graţie aruncărilor de la 7 metri

În acest duel, cea mai prolifică jucătoare din tabăra vâlceană a fost tot daneza Ann Grete Norgaard (4 goluri). Nordica a excelat din nou la capitolul eficacitate, datorită aruncărilor de la 7 metri, în prima repriză având procentaj maxim la acest capitol: 3 reuşite din 3! Altfel, pe lista marcatoarelor pentru SCM şi-au mai trecut numele Marta Lopez Herrero (3), Asma El Ghaoui (3), Samara da Silva Vieira (2), Mireya Gonzalez (2), Kristina Liscevic (2), Iryna Glibko (1), Cristina Florica (1) şi Alicia Fernandez Fraga (1).
De partea cealaltă, de la Buducnost Podgorica, s-a remarcat în mod deosebit extrema dreaptă Jovanka Radicevic, cu 13 goluri marcate (!!!), celelalte fiind semnate de Barbara Lazovic (3), Djurdjina Jaukovic (2), Majda Mehmedovic (2), Tatjana Brnovic (2) şi Ema Ramusovic (1).

Elevele lui Pera vor disputa următorul meci în Europa pe 1 noiembrie, tot cu Buducnost Podgorica, în Sala Traian

Tot astăzi, a avut loc şi cealaltă partidă din Grupa C a Ligii Campionilor, în care Brest Bretagne s-a impus în deplasare, în Germania, în faţa echipei Bietigheim, cu scorul de 35-32 (după ce nemţoaicele au condus însă, la pauză, cu 18-17), rezultat identic celui cu care elevele lui Laurent Bezeau au învins şi în Muntenegru, în faţa formaţiei Buducnost Podgorica.
În următoarea rundă, SCM Rm. Vâlcea va primi, pe teren propriu, vizita formaţiei în faţa căreia a pierdut în această seară, Buducnost Podgorica. Meciul va avea loc peste două săptămâni, mai precis vineri, 1 noiembrie, de la ora 18.30, în Sala Traian. În etapa a 4-a a Ligii Campionilor mai e programat şi meciul dintre Brest Bretagne şi Bietigheim, care va avea loc în fieful echipei din Hexagon.

HANDBAL FEMININ / LIGA CAMPIONILOR
Grupa C

Etapa a 3-a

• Sâmbătă, 19 octombrie:
Bietigheim – Brest Bretagne 32-35 (18-17)
Buducnost Podgorica – SCM Rm. Vâlcea 23-19 (13-10)

Clasament

1. Brest Bretagne 3 3 0 0 107- 88 6p.
2. Buducnost Podgorica 3 2 0 1 85- 77 4p.
3. SCM Rm. Vâlcea 3 1 0 2 77- 87 2p.
4. Bietigheim 3 0 0 3 82- 99 0p.

Etapa a 4-a

•Vineri, 1 noiembrie / Ora 18.30:
SCM Rm. Vâlcea – Buducnost Podgorica __-__

• Sâmbătă, 2 noiembrie / Ora 16.00:
Brest Bretagne – Bietigheim __-__