Handbal

SCM Rm. Vâlcea a rămas doar cu farmecul vizitei la Paris! La handbal, echipa din Sala Traian a prins o zi neagră şi a pierdut

514Vizualizari
Săptămâna aceasta a fost una nefastă pentru SCM Rm. Vâlcea. După sincopa de miercuri, 11 ianuarie, de pe teren propriu, din Liga Florilor, cu SCM Craiova (meci terminat cu 34-34), echipa antrenată de Bent Dahl a pierdut astăzi în deplasare, în faţa formaţiei Paris 92, în etapa a doua din Grupa D a Ligii Europene. Partida din Hexagon s-a încheiat cu scorul de 24-22 pentru franţuzoaice, după ce la pauză s-a înregistrat egalitatea (10-10). În aceste condiţii, vâlcencele le va rămâne ca amintire doar farmecul vizitei la Paris, unde au avut prilejul să viziteze şi Turnul Eiffel. La handbal, au prins o zi slabă şi au pierdut!

„Municipalele” au început în trombă, fără niciun gol încasat în primele 8 minute de joc

Începutul meciului a fost de senzaţie pentru SCM Rm. Vâlcea: în primele opt minute de joc, „municipalele” nu au încasat vreun gol şi se aflau în avantaj (3-0). Această diferenţă s-a consemnat încă o dată (4-1, în minutul 9), după care formaţia franceză a recuperat din handicap şi a egalat situaţia pe tabela de marcaj (5-5, în minutul 14). Vâlcea s-a desprins din nou la două „lungimi” (7-5 şi 8-6, în minutul 18 şi 19), dar handbalistele din Hexagon au refăcut iarăşi echilibrul (8-8, în minutul 24). SCM a condus apoi cu 9-8 şi 10-9, însă adversarele au restabilit de fiecare dată egalitatea, iar rezultatul de la pauză s-a dovedit a fi echitabil (10-10).

Jucătoarele de la Paris 92 au trecut pentru prima oară în avantaj abia în minutul 40

Vâlcea s-a menţinut la cârma partidei şi în startul reprizei secunde, iar până în minutul 38 a avut un avantaj minim (11-10, 12-11, 13-12, 14-13, 15-14), dar franţuzoaicele au reuşit mereu să repare handicapul. În jocul echipei antrenate de Bent Dahl a apărut din senin o lipsă de concentrare, iar Paris 92 a profitat din plin şi a trecut la conducere pentru prima oară (16-15, în minutul 40). Mai mult decât atât, graţie faptului că au marcat de patru ori consecutiv, jucătoarele din Hexagon s-au desprins chiar la trei goluri (18-15, în minutul 42). După 19-17, a urmat un nou iureş al fetelor pregătite de Yacine Messaoudi, care s-a concretizat cu trei „boabe” la rând, iar scorul a devenit 22-17 (în minutul 47). Diferenţa maximă din acest duel s-a repetat şi în minutul 51, când tabela de marcaj a indicat 24-19 pentru franţuzoaice.

Deşi au păstrat poarta intactă în ultimele 9 minute, vâlcencele n-au mai putut reface pasivul de 5 goluri

Până la urmă, SCM a încheiat meciul la fel cum l-a început, fără gol încasat, de această dată în ultimele 9 minute de joc, interval în care a punctat de trei ori consecutiv. Chiar şi aşa, vâlcencelor le-a fost imposibil să mai refacă handicapul de cinci „boabe” înregistrat în minutul 51, pentru a putea întoarce soarta partidei în favoarea lor, iar Paris 92 a învins cu 24-22. Practic, dacă excludem primele opt minute de joc, dar şi pe ultimele nouă, când „municipalele” n-au încasat vreun gol şi au marcat de şase ori, în restul timpului, adică, 43 de minute, scorul a fost 24-16 pentru franţuzoaice. Avantaj care a făcut şi diferenţa la final!

Ucraineanca Iryna Glibko a fost, din nou, cea mai prolifică jucătoare din tabăra SCM-ului

În acest duel, cele mai multe goluri pentru formaţia vâlceană au fost înscrise, din nou, de Iryna Glibko (6), care, la aproape 33 de ani (pe care îi va împlini pe 18 februarie), rămâne aceeaşi jucătoare de temut pentru adversare. În plus, pe lista marcatoarelor pentru SCM şi-au mai trecut numele Asuki Fujita (4), Elin Hansson (3), Asma Elghaoui (3), Andreea Ianăşi (2), Yevheniia Levchenko (2) şi Bobana Klikovac (1). În ceea ce-i priveşte pe cei doi portari, Daciana Hosu a avut un procentaj de 25 la sută, după ce a blocat şapte dintre cele 28 de mingi ale adversarelor, iar Isabell Roch a încheiat cu 40 %, în condiţiile în care a apărat două dintre cele cinci şuturi ale franţuzoaicelor.