vineri, februarie 26, 2021
Handbal

SCM Rm. Vâlcea a realizat primul transfer! Elena Dache (de la Dunărea Brăila) vine în Sala Traian!

1.11KVizualizari
Potrivit presei centrale, SCM Rm. Vâlcea a perfectat deja primul transfer pentru sezonul viitor. Astfel, la echipa din Sala Traian va juca, din vară, tânăra Elena Dache (23 de ani), o jucătoare polivalentă (cu o înălţime de 1,77 metri), care poate evolua pe orice post de la linia de 9 metri: inter stânga, centru sau inter dreapta.
Aceasta s-a născut la Galaţi, pe 24 martie 1997, şi a început handbalul la Clubul Sportiv Şcolar din localitate. CSU Danubius Galaţi a fost primul club de senioare la care a fost legitimată, pentru ca, în sezonul 2016-2017 să evolueze la CSM Bucureşti. După doar un an, Elena Dache a fost împrumutată la Rapid Bucureşti, iar din 2018 se află la Dunărea Brăila.
În ultimii ani, proaspăta achiziţie a SCM-ului a cochetat şi cu prima reprezentativă, fiind convocată de câteva ori la echipa naţională de handbal feminin a României. În decembrie 2019, viitoarea jucătoare din Sala Traian s-a numărat printre tricolorele care au participat la turneul final al Campionatului Mondial din Japonia, sub comanda suedezului Tomas Ryde.
La capitolul plecări, SCM Rm. Vâlcea le-a pierdut deja pe Marta Batinovic (portar) – muntenegreanca transferându-se la SCM Gloria Buzău, Alicia Fernandez Fraga (conducător de joc) şi Marta Lopez Herrero (extremă dreapta) – cele două iberice semnând cu Rapid Bucureşti.
Sursă foto: Facebook