duminică, februarie 28, 2021
Handbal

SCM Rm. Vâlcea a renunţat la serviciile Florentinei Craiu. Pivotul de 23 de ani nu a jucat în actualul sezon

548Vizualizari

SCM Rm. Vâlcea a anunţat, pe contul oficial de Facebook, că s-a despărţit de pivotul Florentina Craiu. Aceasta a fost readusă în Sala Traian în momentul când Florentin Pera era numit ca antrenor, în vara anului 2018, după ce tehnicianul a avut-o sub comandă la Dunărea Brăila. În actualul sezon, jucătoarea în vârstă de 23 de ani nu a fost utilizată în niciuna dintre competiţiile în care campioana României a evoluat. Motivul a fost acela că vara trecută, pe 31 iulie, Florentina Craiu a suferit o intervenţie chirurgicală, de curăţare a meniscului, care a fost efectuată la Tg. Mureş, de medicul ortoped Răzvan Melinte. Din această cauză, tânăra handbalistă a fost scoasă din circuit pentru o jumătate de an.

Florentin Craiu: „Voi da totul pe teren astfel încât să aduc Rapidul unde îi este locul”

Conform anunţului făcut de SCM Rm. Vâlcea, Florentina Craiu îşi va continua activitatea la Rapid Bucureşti, echipă la care a ajuns prin transfer. „Clubul îi mulţumeşte Florentinei Craiu pentru aportul adus la echipă în perioada petrecută la Râmnicu Vâlcea”, se spune în comunicatul dat publicităţii de SCM, la despărţirea de pivotul născut pe 21 aprilie 1996. Pe lângă trofeul de campioană naţională câştigat în 2019 la Rm. Vâlcea, Florentina Craiu a mai cucerit, în cariera sa, titlul mondial la nivel de junioare (în 2014), iar ulterior bronzul mondial cu naţionala de tineret (în 2016). „Am auzit multe lucruri frumoase legate de acest club şi abia aştept să îmbrac tricoul vişiniu. Voi da totul pe teren astfel încât să ne atingem obiectivele şi să aducem Rapidul acolo unde îi este locul”, a spus fosta jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea, după ce a semnat contractul cu gruparea din Capitală, într-o declaraţie postată pe contul de Facebook al clubului din Giuleşti.

Pe postul de pivot, SCM le mai are la dispoziţie pe Asma El Ghaoui, Raluca Băcăoanu şi Daniela Marin

Altfel, de menţionat mai este faptul că, în această iarnă, Rapid Bucureşti a mai transferat încă o altă fostă jucătoare vâlceană, Daniela Băbeanu-Todor (de la Gloria 2018 Bistriţa), dar a rămas fără experimentata portăriţă Paula Ungureanu. Aceasta din urmă e însărcinată din nou şi va naşte cel de-al doilea copil, ea formând de ani buni un cuplu cu Marian Ungureanu (fost portar la FC Oltchim, în Liga a III-a). Și Andreea Adespii Molnar (de la SCM Rm. Vâlcea) va absenta o perioadă din handbal, de asemenea, pentru că va deveni mămică.
După ce a renunţat la serviciile Florentinei Craiu, campioana României mai are totuşi în lot trei jucătoare care sunt specializate pe linia de semicerc. Este vorba, în primul rând, de Asma El Ghaoui (28 de ani) şi Raluca Băcăoanu (30 de ani) – ele fiind, de altfel, şi cele care au dus greul în acest sezon, atât în Liga Florilor, cât şi în Liga Campionilor – cea de-a treia fiind tânăra Daniela Marin (19 ani).