Handbal

SCM Rm. Vâlcea are, din nou, două jucătoare la naţionala de senioare a României. Corina Lupei, convocată în premieră!

711Vizualizari
În acest week-end, selecţionerul Adrian Vasile a anunţat că în lotul naţionalei României pentru ultimele două meciuri din preliminariile Euro 2022, împotriva Insulelor Feroe (din deplasare) şi Austriei (de la Rm. Vâlcea), care vor avea loc săptămâna viitoare (pe 20 şi 24 aprilie), s-a produs o modificare.
Astfel, în condiţiile în care extrema stângă Alexandra Dindiligan se confruntă cu probleme medicale, în locul jucătoarei de la CSM Bucureşti a fost convocată o altă handbalistă din întrecerea internă. Iar surpriza este una foarte mare, din prima reprezentativă de senioare fiind chemată să facă parte o tânără de perspectivă, în speţă, Corina Lupei (de la SCM Rm. Vâlcea), care va împlini vârsta de 20 de ani în vară, pe 12 iulie! Fără îndoială, cel care a garantat pentru prezenţa acesteia este antrenorul principal al grupării din Sala Traian, norvegianul Bent Dahl, care e secundul lui Adrian Vasile la naţionala de handbal feminin.
Aşa cum se cunoaşte, printre cele 18 jucătoare convocate pentru această acţiune se mai află încă o handbalistă de la SCM Rm. Vâlcea: portăriţa Daciana Hosu (24 de ani).
„Corina Lupei a fost selecţionată de urgenţă pentru jocurile cu Insulele Feroe şi Austria. Corina face acest pas deosebit de important pentru cariera ei, în urma evoluţiilor deosebit de bune din acest sezon. Felicitări, Cori! Suntem mândri de tine! De asemenea, pentru această acţiune a echipei naționale, formația noastră mai este reprezentată de Bent Dahl şi Daciana Hosu. Mult succes, România!”, au transmis oficialii de la SCM Rm. Vâlcea, pe Facebook.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea

Lotul naţionalei de handbal feminin a României pentru meciurile cu Insulele Feroe şi Austria, din preliminariile Campionatului European:

• Portari: Yuliya Dumanska (Podravka Koprivnica), Diana Ciucă (CSM Bucureşti), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea)
• Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Corina Lupei (SCM Rm. Vâlcea)
• Interi: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Bianca Bazaliu (Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Bianca Tiron-Harabagiu (SCM Gloria Buzău), Sorina Tîrcă (Rapid Bucureşti), Alina Ilie (SCM Gloria Buzău)
• Centri: Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Eliza Buceschi (Rapid Bucureşti), Mădălina Zamfirescu (SCM Gloria Buzău)
• Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Alexandra Badea (Rapid Bucureşti)
• Pivoţi: Crina Pintea (Audi ETO Gyor), Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subţirică-Iovănescu (SCM Gloria Buzău)