luni, decembrie 6, 2021
Handbal

SCM Rm. Vâlcea are un nou antrenor principal. Secundul naţionalei feminine a României a acceptat oferta clubului din Sala Traian

144Vizualizari
Rezultatele nesatisfăcătoare din Cupa României (competiţie pe care SCM Rm. Vâlcea a părăsit-o încă din faza sferturilor de finală, fiind eliminată de SCM Gloria Buzău), iar ulterior şi din Liga Florilor (o remiză cu SCM Craiova şi un succes neconcludent cu nou-promovata CSM Deva, de fiecare dată pe teren propriu), i-au nemulţumit la maximum pe suporteri, dar şi pe oficialii clubului din Sala Traian. În aceste condiţii, a devenit evident că zilele sârbului Goran Kurtes la timona formaţiei vâlcene erau numărate, iar începutul de săptămână a adus şi schimbarea pe banca tehnică.
Luni, 20 septembrie, SCM Rm. Vâlcea a anunţat, pe pagina sa oficială de Facebook, cine va conduce echipa în continuare. Conducătorii din Sala Traian s-au înţeles cu norvegianul Bent Dahl (50 de ani), nimeni altul decât antrenorul secund al reprezentativei feminine a României.

Tehnicianul norvegian e „tobă” din punct de vedere teoretic, dar la Vâlcea trebuie să exceleze şi practic

„Bine ai venit, Bent!
Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea vă prezintă noul antrenor al echipei de handbal feminin, norvegianul Bent Dahl, actual membru al staff-ului naționalei României.
În vârstă de 50 de ani, acesta are o vastă experiență în sport, fiind un fin cunoscător și un auto-intitulat expert al handbalului. Și-a început cariera ca analist al naționalei feminine a Norvegiei, în 1999, fiind și antrenor al loturilor naționale de juniori ale Norvegiei, între 1999 și 2008.
Bent Dahl a mai antrenat la Oppsal, Kongsberg, dar și la echipa maghiară Siofok, fiind deținător al licenței Master Coach, dar și absolvent al unui Master pe linie academică al Federației Europene de Handbal, în 2018. Totodată, noul nostru antrenor este și lector al EHF și membru al convenției RINCK a EHF. Mult succes, Bent!”, a transmis SCM Rm. Vâlcea, pe reţeaua de socializare.

Bent Dahl atacă supremaţia Bucureştiului: „Pe termen lung, îmi doresc să fim în topul competiției interne”

Tot pe pagina oficială de Facebook a clubului vâlcean a fost postată şi o scurtă declaraţie a antrenorului norvegian, în care acesta a dezvăluit că oferta venită din Sala Traian l-a onorat. „Am ales SCM pentru că este o șansă unică, Vâlcea fiind un club de top, cu performanţe istorice. Din această privinţă, mi-a fost foarte ușor să accept când SCM Râmnicu Vâlcea a venit cu această propunere. Echipa joacă un handbal bun, practică un stil modern, dar îmi doresc foarte mult să-mi imprim propria filosofie de joc. Sper ca împreună să revenim la cerințele așteptate de toată lumea și, pe termen lung, îmi doresc să fim în topul competiției interne”, a subliniat norvegianul Bent Dahl, noul antrenor principal de la SCM Rm. Vâlcea.
Acesta va debuta oficial pe banca tehnică a grupării din Sala Traian în week-end, când formaţia vâlceană o va înfrunta, în deplasare, pe SCM Gloria Buzău, deţinătoarea Cupei şi a Supercupei României. Meciul cu trupa pregătită de vâlceanul Aurelian Roşca va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 11.00, şi va fi transmis în direct de TVR 1.