miercuri, ianuarie 19, 2022
Handbal

SCM Rm. Vâlcea a făcut senzație în Bănie! Campioana României e lideră, din nou, în Liga Florilor

630Vizualizari

SCM Rm. Vâlcea a disputat, în această seară, un nou meci în Liga Florilor. Este vorba de partida din deplasare, de la SCM Craiova, din cadrul etapei a 6-a. Duelul trebuia să aibă loc week-end-ul trecut, dar a fost reprogramat din cauza participării echipei vâlcene în Liga Campionilor.
Elevele lui Florentin Pera au reușit să-şi respecte blazonul în Bănie şi s-au impus cu scorul de 27-23 (după 14-8, la pauză), după un meci pe care l-au controlat autoritar, fără a le lăsa vreo șansă adversarelor.

Daneza Norgaard a fost, din, cea mai prolifică din tabăra vâlceană

Şi de această dată, la fel cum s-a întâmplat vineri, 4 octombrie, în partida cu Bietigheim, din Liga Campionilor, cea mai prolifică jucătoare din tabăra vâlceană a fost daneza Ann Grete Norgaard. Extrema stângă a punctat de cinci ori, celelalte goluri ale SCM-ului fiind marcate de Marta Lopez Herrero (4), Samara da Silva Vieira (4), Iryna Glibko (4), Cristina Florica (2), Alexandra Badea (2), Asma El Ghaoui (2), Alicia Fernandez Fraga (2), Mireya Gonzalez (1) şi Kristina Liscevic (1).

SCM Rm. Vâlcea a rămas singura echipă neînvinsă din Liga Florilor

Grație succesului din derbiul Olteniei la handbal feminin, vâlcencele au revenit pe primul loc în clasamentul Ligii Florilor. În primele șase etape ale sezonului, SCM Rm. Vâlcea a adunat maximum de puncte (18), la fel ca şi Corona Brașov, dar echipa din Sala Traian dispune de un golaveraj superior. Mai mult decât atât, în condiţiile în care formaţia de sub Tâmpa a pierdut, în această seară, meciul disputat în devans, din cadrul etapei a 7-a, din deplasare, de la SCM Gloria Buzău (cu 23-19), formaţia antrenată de Florentin Pera a rămas singura din întrecerea internă care nu a cunoscut înfrângerea, „municipalele” având doar victorii pe linie.

Până la meciul cu Rapid, de marţea viitoare, „municipalele” vor juca sâmbătă, la Brest

SCM Rm. Vâlcea va disputa următorul meci în Liga Florilor peste exact o săptămână, de această dată, pe teren propriu. Astfel, marţi, 15 octombrie, de la ora 16.00, campioanele României vor primi, în Sala Traian, vizita formaţiei Rapid Bucureşti.
Până atunci, fetele noastre vor juca însă încă o partidă oficială, în Liga Campionilor. La finele săptămânii, vâlcencele vor evolua în deplasare, în fieful echipei franceze Brest Bretagne. Duelul va avea loc sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 20.00 (în România), şi va fi transmis LIVE de DigiSport.