duminică, aprilie 14, 2024
Handbal

SCM Rm. Vâlcea începe luna martie cu un super-meci! Marţea aceasta, „municipalele” le înfruntă pe „tigroaicele” de la CSM Bucureşti

329Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea a avut o lună februarie de foc, cu meciuri importante în Liga Florilor (cu Gloria Bistriţa-Năsăud şi Dunărea Brăila), Cupa României (din nou, contra echipei din Ardeal) şi Liga Europeană (cu Thuringer HC, Paris 92 şi Praktiker-Vac). Din păcate, gruparea din Sala Traian a ieşit bine doar în competiţia continentală, în care a obţinut biletele pentru sferturi. Şi luna martie va fi una foarte grea pentru elevele lui Bent Dahl, care le vor înfrunta pe CSM Bucureşti şi Rapid (în deplasare) şi SCM Gloria Buzău (în Polivalenta din Râmnic) – în Liga Florilor, iar în plus vor disputa „dubla” cu Nykobing Falster (din Danemarca), pentru a accede în Final Four-ul Ligii Europene.
Prima dintre aceste cinci partide va avea loc marţi, 14 martie, de la ora 17.30, împotriva echipei CSM Bucureşti, duelul din sala Centrului Sportiv „Apollo” urmând a fi transmis în direct de PRO Arena. Gruparea din Capitală e lidera incontestabilă a întrecerii interne, având titlul naţional deja acontat, iar în tur s-a impus fără emoţii în Sala Traian, cu scorul de 34-30 (după 20-14, la pauză). Tocmai de aceea, misiunea „municipalelor” se anunţă a fi una foarte grea, adversara fiind şi singura din Liga Florilor care nu a cunoscut până în prezent gustul amar al înfrângerii. Este evident aşadar că şansele echipei vâlcene de a obţine un rezultat pozitiv contra „tigroaicelor” sunt infime, însă şi în handbal mingea e rotundă, aşa că orice e posibil.
Altfel, de menţionat este faptul că formaţia antrenată de norvegianul Bent Dahl va juca în Capitală şi cu gândul la meciul de la finele săptămânii, cu Nykobing Falster, manşa tur a sferturilor Ligii Europene. Prima partidă cu gruparea daneză este programată sâmbătă, 18 martie, de la ora 17.00, în Sala Traian.