duminică, aprilie 11, 2021
Handbal

SCM Rm. Vâlcea intenţionează să organizeze Supercupa României în Sala Traian

211Vizualizari

Federaţia Română de Handbal a stabilit ca şi vara aceasta cele două meciuri din cadrul Supercupei României, la feminin şi masculin, să se dispute tot în cuplaj. La masculin, va fi vorba de o întâlnire de gală între Dinamo Bucureşti (câştigătoarea Ligii Zimbrilor) şi SCM Poli Timişoara (care şi-a adjudecat Cupa României), în timp ce la feminin se vor înfrunta SCM Rm. Vâlcea (campioana en-titre) şi CSM Bucureşti (deţinătoarea Cupei României). Partidele dintre cele mai bune echipe de handbal din sezonul trecut vor avea loc pe 25 august, într-un oraş care va fi anunţat de FRH în perioada următoare.

Florentin Pera: „Am avut deja o discuţie în cadrul clubului pentru a juca la Vâlcea meciul de gală cu CSM Bucureşti”

Potrivit afirmaţiilor antrenorului principal de la SCM Rm. Vâlcea, Florentin Pera, există posibilitatea ca meciurile din Supercupa României să aibă loc în Sala Traian. „Am avut deja o discuţie în cadrul clubului cu privire la şansele de a organiza meciul de gală cu CSM Bucureşti în Sala Traian. Având în vedere că anul trecut am disputat Supercupa în Capitală, cred că ar fi o idee foarte bună ca, vara aceasta, Supercupa să aibă loc la Rm. Vâlcea. Vom vedea ce va fi! Decizia nu ţine de noi, ci strict de Federaţie. Oficialii FRH vor stabili în vară unde se va disputa partida. E însă foarte greu să obţinem organizarea Supercupei în Sala Traian, mai ales că, în aceeaşi zi, înainte de meciul de fete, trebuie să aibă loc şi cel al băieţilor. Aşa a fost şi în sezonul trecut: prima oară s-a jucat Supercupa masculină, iar apoi cea feminină. În condiţiile în care va fi vorba de un cuplaj, s-ar putea ca FRH se ţină cont de mai multe lucruri. În ceea ce ne priveşte, sigur că ne dorim sută la sută s-o înfruntăm pe CSM Bucureşti la Vâlcea, dar nu ştim sigur dacă Federaţia va fi de acord cu acest lucru”, ne-a declarat antrenorul SCM-ului, Florentin Pera.

Succesul de senzaţie de anul trecut, din fieful campioanei (33-31, după prelungiri), rămâne de neuitat!

„N-am depus încă o ofertă oficială pentru a organiza Supercupa României la handbal feminin în Sala Traian. A existat doar o discuţie în cadrul clubului în acest sens, pentru a aduce meciul de gală cu CSM Bucureşti la Vâlcea, dar şansele noastre sunt minime, mai ales că va fi vorba de un cuplaj, fete şi băieţi, atâta timp cât trebuie să luăm şi Supercupa masculină. Vom solicita caietul de sarcini de la FRH şi vom vedea ce condiţii trebuie să îndeplinim, pentru a organiza cele două partide la Rm. Vâlcea”, a anunţat Marius Ţuca, director la SCM Rm. Vâlcea.
În Supercupa României din sezonul trecut, deşi a pornit din postura de outsideră, SCM Rm. Vâlcea a reuşit să obţină o victorie de senzaţie (cu scorul de 33-31, după prelungiri), în faţa cvadruplei campioane a ţării, CSM Bucureşti, şi să-şi treacă, astfel, în palmares, primul trofeu din istorie.