Handbal

SCM Rm. Vâlcea îşi începe noul parcurs european în Suedia. În week-end, echipa antrenată de Bent Dahl va disputa în deplasare meciul tur din „dubla” cu Hoors HK H65

114Vizualizari
La finele acestei săptămâni, SCM Rm. Vâlcea va disputa primul meci din cea de-a doua competiţie în care este angrenată în sezonul actual: Liga Europeană. Conform tragerii la sorţi, în turul 3 (ultimul înainte de faza grupelor), echipa antrenată de norvegianul Bent Dahl va înfrunta formaţia suedeză Hoors HK H65, o necunoscută totală pentru iubitorii handbalului din Vâlcea şi din România. Manşa tur a acestei „duble” va avea loc în fieful adversarei, iar cea retur – în Sala Traian.
Din păcate, pe lângă absenţele mai vechi din lot (în speţă, extrema stângă Cristina Florică şi pivotul Bobana Klikovac), gruparea din Sala Traian va aborda acest duel şi fără interul stânga Jovana Kovacevic. Sârboaica a suferit o accidentare gravă la Euro 2022, din cauza căreia va lipsi de pe teren până la finele sezonului. Cu toate acestea, prin prisma faptului că, în ultima perioadă, echipele suedeze de club nu au mai obţinut performanţe în primele două competiţii de nivel european, gruparea vâlceană va porni ca favorită la calificarea în faza grupelor, unde a evoluat şi în sezonul trecut.
Meciul dintre Hoors HK H65 şi SCM Rm. Vâlcea va avea loc duminică, 4 decembrie, de la ora 17.00. Retur acestei „duble” este programat peste exact o săptămână, duminică, 11 decembrie, de la ora 17.00, în Sala Traian.