marți, aprilie 13, 2021
Handbal

SCM Rm. Vâlcea, locul 2 în topul eficacităţii din Liga Florilor

121Vizualizari

• echipa antrenată de Florentin Pera a marcat 166 de goluri în cinci meciuri, la care se adagă cele 10 „boabe” la „masa verde”, cu Gloria 2018 Bistriţa

În acest moment, după primele şase etape din Liga Florilor, SCM Rm. Vâlcea figurează cu 176 de goluri marcate în clasamentul competiţiei interne, dar numai 166 dintre acestea au fost înscrise efectiv. Aşa cum se cunoaşte, 10 „boabe” provin din victoria la „masa verde” cu Gloria 2018 Bistriţa, din etapa a 6-a, când echipa adversă nu s-a putut prezenta la meci din pricină numeroaselor cazuri de Covid-19 din lot. Media generală a formaţiei din Sala Traian pentru cele şase runde este de 29,33 de goluri pe meci, dar, dacă e să ne raportăm doar la cele cinci meciuri pe care SCM le-a disputat efectiv, „municipalele” ar ajunge la 33,2 goluri.

Principalele rivale la titlul naţional au beneficiat de câte o victorie prin forfait

Din acest punct de vedere al eficacităţii, echipa antrenată de Florentin Pera ocupă locul 2 în Liga Florilor, după CSM Bucureşti, care a înscris 180 de goluri. La fel ca şi SCM Rm. Vâlcea, formaţia din Capitală a câştigat la rândul său un meci la „masa verde”, cu 10-0, cel cu CSM Slatina, tot din etapa a 6-a. Acest lucru denotă faptul că principalele rivale la titlul naţional ar fi putut avea un număr mai mare de goluri înscrise dacă ar fi evoluat şi în cea de-a şasea rundă şi probabil şi o medie generală mai bună.