vineri, decembrie 1, 2023
Diverse

SCM Rm. Vâlcea, lovită în continuare de ghinion! Înfrângerea cu Dunărea Brăila, însoţită de încă o accidentare gravă a unei jucătoare

72Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea a pierdut la limită meciul pe care l-a disputat săptămâna trecută, pe teren propriu, în Liga Florilor, acesta fiind ultimul programat în 2023. Astfel, miercuri, 15 noiembrie, echipa antrenată de Bent Dahl şi Rasmus Rygaard Poulsen a fost învinsă cu scorul de 38-37 de Dunărea Brăila (una dintre principele rivale din lupta pentru cupele europene), după ce fetele noastre au condus cu 20-17, la pauză.
În pofida înfrângerii, la final, oficialii au ţinut să le felicite pe jucătoare. „Fetele s-au dăruit, dar… Indiferent de rezultat, suntem mândri de voi!”, a transmis SCM Rm. Vâlcea, pe pagina oficială de Facebook. De această dată, spre deosebire de meciul precedent, de la Mioveni, handbalistele noastre chiar s-au zbătut pentru a obţine un rezultat pozitiv.

În prima repriză, elevele lui Bent Dahl au avut de multe ori un avantaj de 4 goluri

În primele minute de joc, s-a mers cap la cap, ambele echipe alternând la conducere, la o diferenţă minimă. După 6-7, SCM a punctat de trei ori consecutiv şi s-a desprins pentru prima dată la două goluri (9-7, în minutul 11), iar apoi, de la 9-8, vâlcencele au prins o nouă serie de trei „boabe” la rând, aşa că scorul a devenit 12-8 (în minutul 15). În acel moment, danezul Jan Leslie Lund a solicitat time-out, pentru a regândi strategia.
Până la finalul reprizei, echipa antrenată de Bent Dahl a continuat să joace curajos şi a mai avut de încă trei ori un avantaj de patru goluri pe tabela de marcaj, 15-11 (în minutul 19), 19-15 (în minutul 29) şi 20-16 (în minutul 30). Până la urmă, primul act s-a încheiat cu scorul de 20-17 pentru SCM, după ce sârboaica Kristina Liscevic (fostă jucătoare în Sala Traian) a înscris chiar în ultima secundă pentru echipa din Brăila.

Accidentarea gravă a Rebecăi Necula, din minutul 29, a afectat moralul vâlcencelor

Dincolo de aspectele de ordin statistic, din păcate, din minutul 29, formaţia vâlceană a rămas fără Rebeca Necula (FOTO – la minge), care s-a accidentat grav. După ce a înscris pentru 19-15, printr-o săritură pe semicerc, aceasta a călcat strâmb şi şi-a afectat glezna piciorului stâng, astfel că nu a mai fost aptă de joc, ea fiind purtată pe braţe până la vestiare de maseurul Andrei Bularga. Fără îndoială, această întâmplare nefericită a afectat din plin moralul handbalistelor antrenate de Bent Dahl.
Fără Rebeca Necula, SCM nu a mai arătat deloc la fel de bine şi a început să piardă încet-încet din avantajul din prima repriză. După 27-24 pentru Vâlcea (în minutul 40), Dunărea Brăila a avut o perioadă de excepţie, în care a marcat de cinci ori consecutiv şi nu doar că a reuşit să egaleze (la 27-27, în minutul 42, moment în care Bent Dahl a solicitat, din nou, time-out), ci a izbutit să treacă şi în avantaj (29-27, în minutul 44). Totuşi, echipa noastră era departe de a renunţa la luptă, iar printr-un efort fantastic a întors scorul în favoarea sa (30-29, în minutul 47), având apoi de încă două ori un avantaj de 1 gol pe tabela de scor (31-30, 32-31).

Iberica Mireya Gonzalez Alvarez a fost jucătoarea „numărul 1” din tabăra adversă

Finalul de meci a fost interzis cardiacilor. Dunărea Brăila a înscris de trei ori consecutiv (pentru 34-32, în minutul 54), astfel că handbalistele de la SCM s-au strâns, din nou, în jurul antrenorului Bent Dahl, la un time-out. Din păcate, vâlcencele nu au mai reuşit însă să „răstoarne” soarta meciului, chiar dacă s-au apropiat la o „lungime”. Elevele lui Jan Leslie Lund s-au menţinut mereu în avantaj, iar la 37-36 iberica Mireya Gonzalez a adus liniştea în tabăra brăileană, după ce a punctat pentru 38-36. Golul marcat de norvegiana Anniken Wollik, în ultima secundă, nu a mai contat decât pentru statistică, rezutlatul final fiind 38-37 pentru echipa vizitatoare.
În acest duel, golurile echipei vâlcene au fost marcate de Alicia Gogîrlă (10), Anniken Wollik (9), Daniela De Jong (6), Nathalie Hagman (6), Anamaria Mihaela Grigore (2), Natasa Ljepoja (2) şi Rebeca Necula (2). Între buturi, Daciana Hosu a încheiat cu un procentaj de 21,21 % (şapte şuturi apărate, din 33), iar Isabell Roch a fost şi mai slabă: 14,28 % (doar două mingi blocate, din 14). De partea cealaltă, cea mai bună jucătoare de pe teren a fost, de departe, iberica Mireya Gonzalez Alvarez (ex-jucătoare la SCM Rm. Vâlcea), care a înscris de 14 ori pentru Dunărea Brăila. Altfel, pentru echipa adversă a evoluat excelent şi sârboaica Kristina Liscevic (5 goluri), ambele plecând împreună din Sala Traian, la finele sezonului 2021-2022.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea