Handbal

SCM Rm. Vâlcea nu are jucătoare în topul primelor 10 golghetere din Liga Florilor. Eliza Buceschi, cea mai prolifică după 7 etape

546Vizualizari
Din cauza pandemiei de Covid-19, sezonul actual al Ligii Florilor se desfăşoară într-un nou format, cu turnee de sală. În 2020, FRH a programat trei asemenea competiţii în care au fost adunate toate cele 16 echipe din întrecerea internă, acestea având loc, la Ploieşti, Sf. Gheorghe şi Bucureşti. În cadrul acestora, s-au disputat şase runde, dar multe meciuri nu s-au jucat, fiind decise la „masa verde”, cu scorul de 10-0, în condiţiile în care unele echipe au fost decimate de cazurile de Covid-19 din lot şi nu au putut participa.
Sezonul continuă în 2021, însă doar cu 15 echipe, după ce Crişul Chişineu-Criş s-a retras din campionat din cauză că administraţia locală din micuţul orăşel arădean nu a mai putut susţine financiar şi formaţia de handbal feminin, ci doar pe cea de fotbal masculin, care activează în Liga a III-a. În acest an, în aceeaşi formulă ca şi în 2020 (turnee la care sunt prezente toate competitoarele), s-a disputat deja etapa a 7-a (zilele de 12 şi 13 ianuarie, la Braşov). În această săptămână, sunt programate meciurile din cadrul celei de-a 8-a runde, dar şi o partidă în devans din etapa a 9-a, toate urmând să aibă loc în Capitală.

Topul golgheterelor e dominat de patru handbaliste aparţinând unor echipe din subsolul Ligii Florilor

Fapt mai rar întâlnit, după şapte etape, primele patru poziţii în clasamentul golgheterelor din Liga Florilor sunt ocupate de jucătoare aparţinând unor echipe din subsolul ierarhiei. Astfel, pe primul loc se află Eliza Buceschi (de la Rapid Bucureşti) – care a adunat 43 de goluri, aceasta fiind secondată de spanioloaica Judith Vizuete Recuenco („U” Cluj).
De menţionat este faptul că handbalista iberică (în vârstă de 25 de ani) s-a remarcat şi în ţara sa prin eficacitatea de care a dat dovadă, ea fiind şi golghetera campionatului feminin al Spaniei în ediţiile 2018-2019 şi 2019-2020. Prima oară, Judith Vizuete Recuenco a fost legitimată la Granollers, iar în campionatul trecut a evoluat la Tenerife.
Pe treapta a treia în topul golgheterelor se află o jucătoare de la o echipă nou-promovată, Alexandra Georgescu (Dacia Mioveni 2012), cu 39 de goluri, în timp ce locul 4 e ocupat de Luciana Popescu (CSM Slatina), care a înscris 38 de „boabe” până în prezent.

HANDBAL FEMININ / LIGA FLORILOR

Golghetere

43 goluri – Eliza Buceschi (Rapid Bucureşti) – FOTO
42 goluri – Judith Vizuete („U” Cluj)
39 goluri – Alexandra Georgescu (Dacia Mioveni 2012)
38 goluri – Luciana Popescu (CSM Slatina)
36 goluri – Sylwia Lisewska (Măgura Cisnădie)
35 goluri – Jovana Kovacevic (Minaur Baia Mare)
33 goluri – Elena Lavko (Minaur Baia Mare), Cristina Mitrache (HC Zalău)
29 goluri – Crina Pintea (CSM Bucureşti), Ana Maria Apipie Ţicu (SCM Craiova), Aneta Udriştioiu (Dunărea Brăila)
Sursă foto: magazin-rapid.ro