joi, octombrie 22, 2020
Handbal

SCM Rm. Vâlcea, parteneră de antrenament pentru CSKA Moscova. Elevele lui Florentin Pera, învinse la 10 „prăjini”!

114Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea a început foarte slab actualul sezon al Ligii Campionilor, iar după primele trei etape are trei înfrângeri în cont! Practic, elevele lui Florentin Pera au mers din rău în mai rău, deoarece, după eşecul la şapte goluri din Franţa (21-28, împotriva echipei Brest Bretagne), a urmat dezastrul din Sala Traian, cu Odense Handbold (21-30). Sâmbăta aceasta, „municipalele” au capotat la 10 „prăjini” în Rusia, în fieful formaţiei CSKA Moscova (20-30), în faţa căreia, din păcate, echipa noastră a fost doar o bună parteneră de antrenament.

Vâlcencele au ţinut ritmul doar în primele 20 de minute de joc

Debutul meciului a fost foarte echilibrat şi nu a prevestit deloc rezultatul drastic din final. SCM Rm. Vâlcea s-a aflat chiar la conducere în două rânduri, 4-3 (în minutul 8) şi 5-4 (în minutul 9), după un gol de senzaţie înscris de Marta Batinovic, din poartă în poartă. Până în minutul 20, când tabela de marcaj indica un rezultat egal (7-7), s-a mers cap la cap, cu goluri de ambele părţi. CSKA Moscova s-a desprins la 9-7 în minutul 22, iar apoi la trei „lungimi”, în minutul 26 (11-8). Diferenţa de trei goluri s-a consemnat însă şi la pauză (14-11).

SCM a început slab repriza secundă, cu două aruncări de la 7 metri ratate şi patru goluri încasate

Repriza secundă a început cum nu se putea mai prost pentru vâlcence! Daneza Ann Grete Norgaard şi ucraineanca Iryna Glibko au ratat cu nonşalanţă două aruncări de la 7 metri, ambele fiind apărate de experimentata portăriţă braziliană Chana Franciela Masson de Souza (în vârstă de 41 de ani!), iar CSKA Moscova a înscris de patru ori consecutiv şi s-a detaşat decisiv, la 18-11 (în minutul 37). Florentin Pera a cerut time-out, dar acesta nu a avut efectul scontat, deoarece sfaturile sale nu s-au concretizat şi în evoluţia de pe teren a jucătoarelor.

Cea mai mare diferenţă de scor a fost de 11 goluri (27-16, 28-17)

SCM a înscris primul gol din repriza secundă abia în minutul 39, prin Asma Elghaoui (pentru 18-12). Apoi, de la 22-16 (în minutul 48), vâlcencele s-au prăbuşit total, iar elevele lui Jan Leslie Lund au prins din nou o perioadă fastă şi au marcat cinci „boabe” la rând, astfel că scorul a devenit 27-16 (în minutul 55). Cea mai mare diferenţă s-a mai consemnat şi în minutul 57 (28-17), dar meciul s-a terminat cu o victorie la zece goluri a rusoaicelor (30-20), ultima reuşită fiind una extrem de spectaculoasă: aeriană, cu Darya Dmitrieva la finalizare.
În acest duel, pentru SCM Rm. Vâlcea au înscris următoarele jucătoare: Marta Lopez Herrero (4 goluri), Iryna Glibko (3), Asma Elghaoui (3), Jelena Trifunovic (2), Ewgenija Minevskaja (2), Cristina Florica (2), Zeljka Nikolic (1), Maren Nyland Aardahl (1), Raluca Dăscălete (1) şi Marta Batinovic (1).