Handbal

SCM Rm. Vâlcea pleacă în cantonament la Cheile Grădiştei – Fundata

1.05KVizualizari

• stagiul centralizat de pregătire are loc în perioada 8-18 iulie

Handbalistele de la SCM Rm. Vâlcea s-au reunit la începutul săptămânii trecute, când au efectuat vizita medicală, dar au fost testate şi de Covid-19. În prima zi, luni, 29 iunie, au fost programate la analizele de sânge şi la testul Real Time PCR Cristina Florica, Diana Ciucă, Asma Elghaoui, Marta Batinovic, Iryna Glibko, Ewgenija Minevskaja şi Maren Nyland Aardahl. Ulterior, marţi, 30 iunie, au fost testate de coronavirus Daniela Marin, Roberta Stamin, Sara Rus, Ann Grete Norgaard, Zeljka Nikolic, Kristina Liscevic şi Jelena Trifunovic. Toate jucătoarele au trecut testele cu brio, niciuna nefiind infectată cu virusul apărut în China.

Cele trei handbaliste spaniole au ieşit de la izolare abia duminică, 5 iulie

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Facebook a clubului vâlcean, în ceea ce le priveşte pe ibericele Mireya Gonzalez Alvarez, Marta Lopez Herrero si Alicia Fernandez Fraga (care au ajuns în ţară mai târziu decât celelalte componente ale lotului), acestea au rămas în izolare până duminică, 5 iulie. Astfel, vicecampioanele mondiale din 2019 au trecut pe la cabinetul de medicină sportivă şi au fost testate cu aparatul RT-PCR abia luni, 6 iulie.

17 jucătoare vor merge în frumoasa staţiune montană din judeţul Braşov

Zilele trecute, toate antrenamentele s-au desfăşurat în Râmnic, la Stadionul „Municipal” din Zăvoi, Sala Traian şi sala de forţă din incinta Polivalentele vâlcene. Din această săptămână, lotul echipei SCM Rm. Vâlcea se va „îmbarca” în autocar, cu destinaţia Cheile Grădiştei – Fundata, unde „municipalele” vor susţine un stagiu centralizat de pregătire. Cantonamentul din frumoasa staţiune montană din judeţul Braşov va avea loc în perioada 8-18 iulie.

Portăriţa Sara Rus (17 ani), noutatea absolută din lotul formaţiei vâlcene

La Cheile Grădiştei – Fundata, antrenorii Florentin Pera (FOTO) şi Goran Kurtes vor avea la dispoziţie 17 handbaliste. În condiţiile în care situaţia jucătoarele Daciana Hosu (portar, 22 de ani) şi Daria Bucur (inter dreapta, 20 de ani), pe care SCM vrea să le transfere de la Corona Braşov este încă incertă, pentru a acoperi cel de-al treilea post de portar, staff-ul tehnic a apelat la tânăra Sara Rus (17 ani), de la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă, din Rm. Vâlcea. Aceasta a început handbalul la CSŞ Petroşani, iar în vara anului 2019 a făcut parte din lotul naţionalei României la Campionatul European Under 17 de la Celje (Slovenia).
Dacă WADA (World Anti-Doping Agency / Agenţia Mondială Anti-Doping) va anunţa în următoarele zile un verdict pozitiv în ceea ce le priveşte pe cele două ex-braşovence (legat de ridicarea suspendărilor după scandalul de dopaj de sub Tâmpa), acestea s-ar putea alătura echipei vâlcene chiar în cantonamentul de la Cheile Grădiştei – Fundata.

Lotul echipei SCM Rm. Vâlcea pentru cantonamentul de la Cheile Grădiştei – Fundata:

• Portari: Marta Batinovic, Diana Ciucă, Sara Rus
• Extreme stânga: Cristina Florica, Ann Grete Norgaard, Roberta Stamin
• Extreme dreapta: Marta Lopez Herrero, Zeljka Nikolic
• Pivoţi: Asma Elghaoui, Maren Nyland Aardahl, Daniela Marin
• Interi stânga: Ewgenija Minevskaja, Iryna Glibko, Jelena Trifunovic
• Centri: Alicia Fernadez Fraga, Kristina Liscevic
• Inter dreapta: Mireya Gonzalez Alvarez
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea