duminică, mai 9, 2021
Handbal

SCM Rm. Vâlcea, prima victorie în 2020. Slobozia a rezistat doar o repriză

336Vizualizari

În această seară, SCM Rm. Vâlcea a disputat cel de-al doilea meci din 2020 în Liga Florilor. După dușul rece de la Buzău, de duminica trecută (26-26), elevele lui Florentin Pera au arătat o altă față în partida jucată în fieful echipei AHCM Slobozia, în cea de-a 12-a etapă din actualul sezon. Ce-i drept, nici adversarele din Ialomița nu au fost de nivelul fetelor de la SCM Gloria Buzău, din moment ce au acumulat doar 4 puncte până în prezent. În aceste condiții, campioana en-titre a țării a obținut o victorie scontată, cu scorul de 29-24 (după 16-15, la pauză).

Incredibil, dar adevărat! Slobozia a condus cu 14-12 în minutul 24!!!

Așa cum se observă și din scorul înregistrat după prima repriză, AHCM Slobozia a jucat de la egal la egal cu SCM Rm. Vâlcea doar până la jumătatea partidei. Ialomițencele s-au aflat chiar în avantaj: în două rânduri, la o diferență de un gol (1-0 și 8-7), iar o dată au avut și două „lungimi” în față (14-12, în minutul 24). Trupa lui Florentin Pera și-a revenit la timp și a intrat totuși la vestiare cu un avans minim: 16-15.

După pauză, elevele lui Florentin Pera au făcut legea pe teren și s-au distanțat la șapte goluri

Lucrurile au stat cu totul altfel după pauză, când campioana României a apăsat pedala de accelerație și s-a distanțat repede pe tabela de marcaj, de la 16-15, la 21-15 (în minutul 35). Iar de aici victoria nu a mai fost decât o simplă formalitate pentru vâlcence! Handicapul maxim pe care echipa noastră l-a avut față de AHCM Slobozia a fost de șapte goluri și s-a consemnat de mai multe ori consecutiv (25-18, 26-19, 27-20, 28-21 și 29-22). Cu cele trei puncte în tolbă, jucătoarele de la SCM s-au relaxat pe final, iar adversarele au înscris de două ori la rând în ultimele 15 secunde de joc (!!!), astfel că meciul s-a încheiat cu scorul de 29-24 pentru gruparea din Sala Traian.

Daneza Ann Grete Norgaard a fost, din nou, cea mai prolifică jucatoare vâlceană

În acest duel, cele mai multe goluri pentru formația vâlceană au fost înscrise de daneza Ann Grete Norgaard (7) – FOTO, nu mai puțin de șase fiind însă din aruncări de la 7 metri. Altfel, pe lista marcatoarelor pentru campioana României și-au mai trecut numele Asma El Ghaoui (4), Alicia Fernandez Fraga (4), Marta Lopez Herrero (4), Jelena Trifunovic (3), Iryna Glibko (2), Alexandra Badea (2), Raluca Băcăoanu (1), Cristina Florica (1) și Mireya Gonzalez Alvarez (1).