duminică, aprilie 14, 2024
Handbal

SCM Rm. Vâlcea s-a calificat en-fanfare la turneul Final 8 al Campionatului Naţional de tineret. Competiţia va avea loc în perioada…

54Vizualizari
Pe 24 martie, SCM Rm. Vâlcea a disputat ultimul meci din Grupa A a Campionatului Naţional de tineret. Echipa antrenată de Mia Rădoi s-a impus fără probleme pe teren propriu cu Măgura Cisnădie, cu scorul de 49-11 (după 26-9, la pauză). În acest duel, golurile formaţiei din Sala Traian au fost marcate de Alexandra Francesca Maria Bălan (10), Alexandra Adam (8), Alexia-Mihaela Oprea (6), Mălina Maria Avădanei (5), Alexandra Micu (4), Georgiana Alina Muşat (4), Anamaria Gabriela Stroe (4), Maria Daniela Ştefan (4), Sara Ana Maria Truşcă (3) şi Maria-Patricia Tâmplaru (1). Între buturi, Teodora Diana Neagu a avut un procentaj fabulos (81,81 %), cu nouă şuturi blocate din 11, iar Beatrice Tunariu a încheiat cu 43,75 % (7 mingi respinse, din 16).
Tinerele handbaliste „municipale” au ocupat primul loc în clasamentul Grupei A, cu 25 de puncte acumulate, în 10 meciuri (opt victorii, o remiză şi o înfrângere), astfel că s-au calificat en-fanfare în Final 8. Din aceeaşi grupă, au mai acces la turneul Final 8 echipele Minaur Baia Mare, Gloria Bistriţa-Năsăud şi CSM Corona Braşov, iar din Grupa B vor participa Dunărea Brăila, Dacia Mioveni, Rapid Bucureşti şi CSM Bucureşti.
Zilele trecute, conducerea FRH a anunţat că a modificat data de desfăşurare a turneului în care se va decerna primului titlu naţional la nivel de tineret. Astfel, competiţia va avea loc în perioada 22-25 aprilie, într-o localitate care va fi desemnată în perioada următoare. „În ședința Comitetului Director, cu nr. 96, din data de 28.03.2024, s-a luat hotărârea schimbării perioadei de desfășurare a Turneelor Final 8 ale Ligilor de Tineret masculin și feminin. Motivul principal al modificării este legat de data de desfășurare a Adunării Generale a FRH, programată în 26.04.2024. În consecință, ambele turnee Final 8 ale Ligilor de Tineret (M și F) se vor desfășura în perioada 22-25 aprilie 2024. Locul de desfășurare al acestora va fi comunicat imediat ce FRH va decide acest aspect”, au transmis reprezentanţii Federaţiei.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea