sâmbătă, aprilie 13, 2024
Handbal

SCM Rm. Vâlcea s-a impus fără emoţii la Slatina. Campioana României, lideră în Liga Florilor

1.02KVizualizari

SCM Rm. Vâlcea şi-a respectat blazonul în meciul pe care l-a disputat astăzi, la ora prânzului, în deplasare, în fieful echipei CSM Slatina. Campioana României s-a impus cu scorul de 30-23 (după 14-8, la pauză) şi are punctaj maxim după primele două runde ale sezonului.

Iberica Mireya Gonzalez a fost cea mai prolifică jucătoare vâlceană în meciul de la Slatina (6 goluri)

Doar primul sfert de oră a fost mai echilibrat. Cele două combatante au mers cap la cap până în minutul 13, când tabela de marcaj indica un rezultat de egalitate (5-5). Încet-încet, elevele lui Florentin Pera au pus însă stăpânire pe joc, iar până la final s-au aflat permanent la timona partidei. Diferenţa a crescut de la un minut la altul, cel mai mare avantaj din prima repriză fiind consemnat chiar la pauză: şase goluri (14-8).
Şi după revenirea de la vestiare, campioana României le-a ţinut la respect pe jucătoarele pregătite de vâlceanca Victorina Bora. Pe final de meci, diferenţa a crescut chiar la nouă goluri (28-19, 29-20, 30-21). Formaţia noastră a încasat însă două „boabe” consecutive în ultimul minut de joc, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 30-23.
În acest duel, cea mai prolifică jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea a fost iberica Mireya Gonzalez (6 goluri). În rest, pe lista marcatoarelor pentru campioana României şi-au mai trecut numele Marta Lopez Herrero (4 goluri), Asma El Ghaoui (4), Kristina Liscevic (4), Cristina Florica (3), Ann Grete Norgaard Osterballe (2, din care unul din 7 metri), Raluca Băcăoanu (2), Iryna Glibko (2), Andreea Adespii Molnar (2) şi Alexandra Badea (1).

Joi, 12 septembrie, de la ora 18.00, elevele lui Florentin Pera vor întâlni Măgura Cisnădie, în Sala Traian

În urma acestei victorii, SCM Rm. Vâlcea a urcat pe prima poziţie a Ligii Florilor, graţie golaverajului superior pe care îl are faţă de cealaltă echipă cu punctaj maxim, SCM Craiova. Formaţia antrenată de Florentin Pera are 54-41, în timp ce trupa din Bănie doar 51-48. Campioanele României vor rămâne în frunte cel puţin până duminică seară, când va juca şi Corona Braşov. Dacă formaţia de sub Tâmpa, care are acum un golaveraj de 30-20, va câştiga la mai mult de trei goluri meciul de pe teren propriu cu Dunărea Brăila, va fi noua lideră a întrecerii interne.
SCM Rm. Vâlcea va disputa următorul meci joi, 12 septembrie, de la ora 18.00, când va primi, pe teren propriu, în Sala Traian, vizita formaţiei Măgura Cisnădie. Săptămâna viitoare, „municipalele” vor mai disputa încă o partidă în Liga Florilor. Astfel, duminică, 15 septembrie, de la ora 11.00, trupa noastră va evolua în deplasare, în fieful echipei CS „U” Cluj-Napoca, în cea de-a patra rundă a sezonului.