vineri, decembrie 1, 2023
Fotbal Național

SCM Rm. Vâlcea s-a impus în fieful ultimei clasate şi a urcat din nou în Top 4

170Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea şi-a trecut în cont o victorie importantă în etapa a 13-a din Liga a III-a, care s-a disputat la finele acestei săptămâni. Astfel, sâmbătă, 18 noiembrie, formaţia din Zăvoi a câştigat în fieful unei alte reprezentante a judeţului nostru, Cozia Călimăneşti, cu scorul de 2-0 (după 0-0, la pauză). Ultima clasată din Seria 6 a reuşit să reziste doar până în startul reprizei secunde, mai exact până în minutul 48, când atacantul Bogdan Geantă le-a deschis „municipailor” drumul spre succes. Ulterior, în minutul 80, a mai punctat şi Grigore Ceapă (FOTO – în dreapta), care a stabilit rezultatul final.
Prin cele 3 puncte adjudecate la Călimăneşti, SCM Rm. Vâlcea a urcat, din nou, în Top 4, unde s-a mai aflat doar de două ori în sezonul actual: după prima etapă şi la finele turului sezonului regular. Echipa antrenată de Gabriel Mangalagiu are 22 de puncte în cont, la fel ca rivala din judeţ, Viitorul Dăeşti, dar fotbaliştii din Zăvoi au un golaveraj mai bun (20-16, faţă de 24-21 al formaţiei de la Fedeleşoiu).
În schimb, Cozia Călimăneşti a rămas cu 8 puncte şi deţine în continuare „lanterna roşie” în Seria 6. Din păcate pentru elevii lui Vasile Ilinca, distanţa faţă de locul 8 (care asigură salvarea de la retrogradare), s-a mărit din nou, Oltul Curtişoara, echipa aflată în prezent pe poziţia respectivă, având 14 puncte.