Handbal

SCM Rm. Vâlcea și-a regăsit strălucirea de altădată, sub „bagheta” lui Bent Dahl! Victorie la Cisnădie!

471Vizualizari
În această după amiază, SCM Rm. Vâlcea a disputat, în deplasare, restanța cu Măgura Cisnădie, din etapa a 5-a a Ligii Florilor. După izbânda de senzație cu CSM București (31-30), din runda precedentă, formația antrenată de norvegianul Bent Dahl și-a trecut în cont un nou succes, cu scorul de 23-21 (după 12-9, la pauză). „Municipalele” au avut însă mari emoții pe final, când gruparea sibiană reușise să egaleze, dar, până la urmă, au găsit luciditatea de a tranșa meciul în favoarea lor.

Elevele lui Bent Dahl au condus la cinci goluri diferență, în ambele reprize (cu 10-5 și 17-12)

Elevele lui Alexandru Weber au condus doar o dată pe tabela de marcaj (1-0, în minutul 1), după care SCM Rm. Vâlcea a trecut la cârma partidei și a controlat ostilitățile pe teren până spre final. Echipa din Sala Traian a preluat conducerea, iar apoi s-a distanțat treptat de adversare: 3-1 (în minutul 4), 5-2 și 6-3 (în minutele 7 și 9), 8-4 (în minutul 15) și 10-5 (în minutul 19), diferența de cinci goluri fiind cea mai mare din meci. Sibiencele au mai redus însă din handicap până la pauză, iar rezultatul după primul mitan a fost 12-9 pentru Vâlcea.

Echipa sibiană a reușit să restabilească echilibrul (20-20), dar finalul a aparținut vâlcencelor

Imediat după revenirea de la vestiare, SCM s-a desprins, din nou, la patru goluri, după două „boabe” semnate de Kristina Liscevic: 14-10, în minutul 36. Mai mult decât atât, în minutele 40 și 41, s-a repetat „ecartul” maxim din acest duel: 16-11 și 17-12. Din acel moment, Măgura Cisnădie a demarat cursa de urmărire, la capătul căreia avea să restabilească echilibrul pentru o scurtă perioadă. Avantajul echipei antrenate de Bent Dahl a scăzut treptat: 17-14 (în minutul 45), 18-16 (în minutul 49) și 19-18 (în minutul 57). Iar apoi, după 20-18 pentru Vâlcea, elevele lui Alexandru Weber au egalat: 20-20 (în minutul 56).
Formația din Sala Traian a arătat maturitate pe final, a marcat de trei ori consecutiv (prin Iryna Glibko și Bobana Klikovac – două goluri) și s-a detașat decisiv la 23-20 (în minutul 59), spre bucuria inimoșilor săi suporteri, care le-au însoțit pe jucătoare în această deplasarea grea. În ultima secundă, Măgura Cisnădie a înscris din „7 metri” și a stabilit scorul final: 23-21.

Ucraineanca Iryna Glibko, cea mai prolifică jucătoare din tabăra SCM-ului, cu 7 „boabe”

În acest duel, cea mai bună marcatoare din tabăra vâlceană a fost Iryna Glibko, cu 7 „boabe”. Ucraineanca a avut procentaj maxim de la „7 metri”, reușind să transforme toate cele trei aruncări de care echipa vâlceană a beneficiat. De partea cealaltă, gruparea din Sibiu a irosit două dintre cele cinci „lovituri de pedeapsă” de care a beneficiat, prin Marina Dmitrovic (ambele fiind apărate de nemțoaica Isabell Roch), lucru care avea să facă diferența la final. În rest, pentru formaţia antrenată de Bent Dahl au mai înscris Kristina Liscevic (5 goluri), Asma Elghaoui (3), Bobana Klikovac (3), Mireya Gonzalez Alvarez (3), Zeljka Nikolic (1) și Cristina Florică (1).
Prin victoriile din ultimele două runde, cu CSM București și Măgura Cisnădie, SCM Rm. Vâlcea arată că și-a regăsit strălucirea de odinioară, de această dată, sub „bagheta” lui Bent Dahl. Handbalistele din Sala Traian speră la un nou succes sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 15.30, când vor primi, în Sala Traian, vizita formației Dunărea Brăila.