Handbal

SCM Rm. Vâlcea, sigură de prezenţa între primele opt echipe ale Europei, chiar şi dacă va pierde toate meciurile din Main Round

269Vizualizari

Succesul lejer repurtat de SCM Rm. Vâlcea în această seară, în Partille Arena (23-17), a fost primul pe care „municipalele” l-au obţinut în deplasare în actualul sezon al Ligii Campionilor. Gruparea din Sala Traian a acumulat astfel 4 puncte, în timp ce principalele sale rivale (Krim Ljubljana şi IK Savehof) au rămas cu câte 2. În plus, odată cu această nouă victorie clară, dar şi datorită diferenţei mari cu care vâlcencele s-au impus în primul meci, împotriva campioanei din Slovenia, SCM s-a calificat deja în sferturile competiţiei.

La egalitate de puncte cu rivalele sale, SCM ar fi avantajată de rezultatele directe

Vâlcea e sigură de prezenţa în Top 8 chiar şi dacă va pierde toate meciurile pe care le mai are de disputat până la final, în Main Round. Condiţia e aceea ca SCM să nu cedeze la mai mult de 15 goluri în Slovenia sau la peste 6 „boabe” returul cu suedezele, din Sala Traian. În fiecare dintre aceste cazuri (deci, dacă n-ar pierde la diferenţele amintite!), la egalitate de puncte cu oricare dintre cele două adversare, Vâlcea ar avea de partea sa avantajul rezultatelor directe.
Ipotezele amintite sunt oricum de domeniul SF-ului, având în vedere cum s-au prezentat adversarele noastre în aceste două meciuri. Cu siguranţă, echipa antrenată de Florentin Pera nu doar că nu va pierde partidele retur cu rivalele sale, dar se va impune din nou şi va termina Grupa 2 cu 8 puncte! În acest sens, ca o dovadă a faptului că SCM nu mai are deloc emoţii pentru a ocupa locul 4, este faptul că Vâlcea le-a învins pe Krim Ljubljana şi IK Savehof cel puţin la fel de clar cum a făcut-o şi campioana en-titre a Europei, Audi ETO Gyor, în prima fază a competiţiei, când le-a înfruntat în grupa principală.

Campioanele României sunt cu ochii pe lupta pentru supremaţie din Grupa 1

Cu biletele pentru sferturi deja acontate, vâlcencele vor urmări, de-acum încolo, foarte atent, lupta pentru supremaţie din Grupa 1 din Main Round. Aşa cum se cunoaşte, de pe locul 4 în Grupa 2, SCM o va înfrunta în următoarea fază a Ligii Campionilor pe echipa care va termina în fruntea celeilalte grupe. Din câte se pare, chiar dacă şi Team Esbjerg (8 puncte) este implicată în prezent în bătălia pentru prima poziţie, războiul final se va duce între Metz Handball (8) – actuala lideră şi Rostov pe Don (7). Franţuzoaicele au pierdut categoric week-end-ul trecut în România, în faţa echipei CSM Bucureşti (27-32).

Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea