Handbal

SCM Rm. Vâlcea va fi reprezentată de opt „straniere” la turneul final al Campionatului European din Danemarca

626Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea nu are jucătoare în naţionala României, dar va fi reprezentată totuşi la Euro 2020 de „stranierele” care fac parte din loturile mai multor selecţionate din Europa. Potrivit paginii de Facebook a clubului din Sala Traian, nu mai puţin de 8 handbaliste de peste hotare de la SCM vor fi prezente la turneul final din Danemarca.
În primul rând, la competiţia supremă de pe continent (care va avea loc în perioada 3-20 decembrie) vor participa cele trei componente ale vicecampioanei mondiale, Spania, în speţă, Alicia Fernandez Fraga (centru), Mireya Gonzalez Alvarez (inter dreapta) şi Marta Lopez Herrero (extremă dreapta). Tot trei jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea fac parte şi din reprezentativa Serbiei: Jelena Trifunovic (inter stânga), Kristina Liscevic (centru) şi Zeljka Nikolic (extremă dreapta).
În plus, formaţia din Sala Traian le-a mai trimis în Danemarca pe Marta Zderic Batinovic (portar) – în naţionala Muntenegrului şi Ewgenika Andreevna Minevskaja (inter stânga) – în echipa Germania. Joi, 3 decembrie, de la ora 19.00, ultima dintre acestea va fi chiar adversara României în primul meci pe care tricolorele îl vor disputa la Euro 2020.
Sursă foto: Image Plus / Facebook SCM Rm. Vâlcea