Fotbal

SCM Rm. Vâlcea, victorie categorică în partida cu locul 10 din Ungaria, la Cupa Craiovei. Japoneza Asuki Fujita a făcut din nou senzaţie!

82Vizualizari
Vineri, 5 august, în cel de-al doilea meci pe care l-a disputat la Cupa Craiovei, SCM Rm. Vâlcea a înfruntat-o pe Alba Fehervar, formaţie clasată pe locul 10 în Ungaria, în sezonul precedent. Aşa cum era de aşteptat, diferenţa de valoare şi-a spus cuvântul, iar echipa din Sala Traian a obţinut o victorie fără probleme în faţa grupării din ţara vecină, cu scorul de 39-29 (după 24-12, la pauză).
Şi de această dată, japoneza Asuki Fujita (FOTO – la minge) a făcut senzaţie în tricoul SCM-ului, fiind, din nou, cea mai bună marcatoare din tabăra vâlceană, cu 13 „boabe”. În plus, pentru trupa antrenată de norvegianul Bent Dahl au mai punctat Jovana Kovacevic (6 goluri), Daria Bucur (5), Asma Elghaoui (5), Daniela de Jong (3), Elin Hansson (3), Amalia Coman (2), Corina Lupei (1) şi Raluca Băcăoanu (1). Ultima dintre acestea a înscris pentru prima oară pentru Vâlcea după revenirea în Sala Traian.

Asiatica se bate cu muntenegreanca Dijana Mugosa pentru titlul de golgheteră a Cupei Craiovei

Graţie celor 13 goluri marcate în poarta echipei maghiare, japoneza Asuki Fujita se află pe primul loc în topul golgheterelor turneului din Bănie, după două etape. Asiatica are 22 de „boabe” în cont în prezent şi se bate pentru supremaţie chiar cu o componentă a formaţiei gazdă, internaţionala muntenegreană Dijana Mugosa, care a punctat de 19 ori.
În toate cele patru meciuri amicale pe care SCM le-a disputat până acum, în această vară (incluzându-le şi pe cele două jucate în Sala Traian, cu SCM Craiova şi CSM Tg. Jiu), Asuki Fujita a fost una dintre cele mai utile handbaliste din formaţia vâlceană. Jucătoarea adusă de la Minaur Baia Mare a dovedit că este, de departe, cel mai important transfer realizat de gruparea noastră în perspectiva noului sezon competiţional.

Dacă o învinge şi pe SCM Craiova, echipa antrenată de Bent Dahl va termina turneul pe locul 2

În celălalt duel care a avut loc vineri, 5 august, la turneul amical din Bănie, Rapid Bucureşti a dispus la fel de categoric de SCM Craiova, cu scorul de 30-20 (după 12-8, la pauză).
Sâmbătă, 6 august, de la ora 12.30, în ultimul meci pe care îl va disputa la competiţia din această săptămână, SCM Rm. Vâlcea se va duela cu formaţia gazdă, SCM Craiova. Cu o victorie, care se află la îndemâna elevelor lui Bent Dahl, având în vedere că gruparea noastră s-a mai impus o dată în faţa doljencelor în această vară, pe 27 iulie, pe teren propriu (29-28), Asuki Fujita & Co. vor termina competiţia pe locul 2. Ceea ce nu e deloc rău, având în vedere că prima poziţie a fost adjudecată deja de campioana en-titre, Rapid Bucureşti. Pe care Vâlcea era foarte greu s-o depăşească, ţinând cont de subţirimea lotului cu care SCM s-a deplasat în Bănie.