marți, martie 2, 2021
Handbal

SCM Rm. Vâlcea, victorie fără dubii cu HC Zalău. Parcurs impecabil pentru elevele lui Florentin Pera în Liga Florilor: 8 victorii, în 8 meciuri!

265Vizualizari

SCM Rm. Vâlcea a depăşit cu brio şi cel de-al optulea obstacol în Liga Florilor, după ce a trecut fără emoţii, astăzi, de HC Zalău, într-o partidă care a avut loc în Sala Traian. Elevele lui Florentin Pera s-au impus cu scorul de 26-20 (după 13-11, la pauză) şi sunt lidere autoritare în campionatul intern, cu victorii pe linie în cele opt meciuri disputate!

Elevele lui Gheorghe Tadici au rezistat ritmului doar în primele 10 minute de joc

În această după amiază, echipa antrenată de Gheorghe Tadici a intrat mai bine în ritmul jocului şi s-a aflat la conducere în startul partidei, când a avut 2-0 (în minutul 2) şi 3-1 (minutul 4). SCM a egalat în minutul 6 (când tabela de marcaj a indicat 3-3), dar apoi HC Zalău a punctat, din nou, pentru 4-3. Din acel moment, vâlcencele au întors soarta meciului în favoarea lor. În minutul 11, campioana României a trecut pentru prima oară în avantaj, prin Mireya Gonzalez, care a punctat pentru 5-4. Adversarele au reuşit să înscrie apoi pentru 5-5, după care au cedat total iniţiativa.
SCM s-a dus pentru prima oară la două „lungimi” în minutul 16, când scorul a devenit 7-5, ecartul crescând ulterior chiar la patru „boabe”: 10-6 (minutul 21). După 12-8, în minutul 25, jucătoarele lui Tadici au avut un final de repriză mai bun şi s-au apropiat la două goluri, 12-10 (minutul 29). Cu această diferenţă s-au şi încheiat, de altfel, primele 30 de minute ale partidei: 13-11.

Şase goluri a fost diferenţa maximă în acest duel şi s-a înregistrat şi la final

Jocul a fost la fel de echilibrat şi în debutul reprizei secunde (14-12, în minutul 32), dar SCM Rm. Vâlcea s-a desprins apoi la 16-12 şi 17-13 (în minutele 34 şi 35). HC Zalău a avut o altă scurtă tresărire de orgoliu şi s-a apropiat, din nou, periculos, la două goluri: 17-15 (în minutul 37). Susţinute frenetic din tribune, elevele lui Pera „au apăsat pedala de acceleraţie” şi s-au dus la 21-15 (în minutul 44), avantaj liniştitor în perspectiva finalului de meci.
La această diferenţă, era clar că victoria nu mai e decât o formalitate pentru SCM, chiar dacă formaţia condusă de pe margine de Gheorghe Tadici şi-a vândut scump pielea, în continuare. Până la final, adversarele n-au mai reuşit decât să se apropie în trei rânduri la patru goluri (21-17, 22-18 şi 23-19), ultima oară în minutul 54. Campioana României a încheiat partida en-fanfare şi s-a detaşat din nou la şase „lungimi” (25-19, în minutul 56), diferenţă cu care a câştigat şi partida (26-20).

Tunisianca Asma El Ghaoui, cea mai prolifică jucătoare vâlceană: 8 „boabe”

În acest duel, cea mai prolifică jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea a fost tunisianca Asma El Ghaoui (care a punctat de opt ori). Pe de altă parte, pe lista marcatoarelor pentru trupa pregătită de Florentin Pera şi-au mai trecut numele Mireya Gonzalez (4 goluri), Ann Grete Norgaard Oesterballe (3), Kristina Liscevic (2), Marta Lopez Herrero (2), Mădălina Zamfirescu (2), Andreea Adespii (1), Cristina Florica (1), Ana Maria Drăguţ Savu (1), Daniela Marin (1) şi Alexandra Badea (1).