Handbal

SCM Rm. Vâlcea, victorie fără emoții cu CSM Slatina. Florentin Pera are 4 zile la dispoziție pentru a pregăti revanșa cu Minaur Baia Mare

663Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea a depășit lejer și cel de-al doilea obstacol la turneul Ligii Florilor de la Bistrița. După ce a dispus de SCM Craiova (cu 26-20), echipa antrenată de Florentin Pera s-a impus fără emoții și în fața formației CSM Slatina, cu scorul de 35-25 (după 18-13, la pauză).

Jucătoarele pregătite de Victorina Bora au condus cu două goluri în primul mitan

Elevele Victorinei Bora au ținut piept vâlcencelor doar în primele 22 de minute de joc, interval în care s-au aflat chiar la conducere pe tabela de marcaj a Sălii LPS, din Bistrița. CSM Slatina a avut și un avantaj de două goluri (8-6, 9-7, 10-8), între minutele 12 și 14. Din acel moment, SCM Rm. Vâlcea a început să apese serios pe accelerație, a restabilit egalitatea, iar după 12-12 (în minutul 22) a punctat de cinci ori consecutiv și s-a detașat la 17-12 (în minutul 27). Până la urmă, același ecart s-a consemnat și la pauză (18-13).

Elevele lui Florentin Pera au câștigat ambele reprize la câte cinci goluri diferență

În cel de-al doilea mitan, handbalistele din Sala Traian au menținut un avantaj constant față de slătinence (5-6 goluri), până în minutul 46, diferența de scor crescând și mai mult spre final. În minutul 50, SCM s-a desprins la nouă „lungimi” (30-21), dar adversarele au redus apoi din handicap (32-25, în minutul 57). Vâlcea a înscris ultimele trei „boabe” ale meciului, iar partida s-a încheiat cu scorul de 35-25. SCM a bifat un succes normal, având în vedere diferenta netă de valoare dintre componentele celor două grupări.

Norvegianca Maren Nyland Aardahl – Number One pe lista marcatoarelor pentru Vâlcea

În acest duel, cele mai multe goluri pentru Vâlcea au fost înscrise de norvegianca Maren Nyland Aardahl (8) – FOTO, la minge – și de sârboaica Kristina Liscevic (7). În plus, pe lista marcatoarelor pentru echipa din Sala Traian și-au mai trecut numele Zeljka Nikolic (4), Alicia Fernandez Fraga (3), Mireya Gonzalez Alvarez (3), Marta Lopez Herrero (2), Asma Elghaoui (2), Raluca Dăscălete (2), Roberta Stamin (2), Dana Marin (1) și Corina Lupei (1).

Derbiul cu echipa din Maramureș, de sâmbătă, 1 mai, va fi transmis în direct pe TVR 1

SCM Rm. Vâlcea va mai juca abia peste patru zile la turneul de la Bistrița. Iar asta deoarece echipa din Sala Traian va sta în următoarea rundă din Liga Florilor, care va avea loc joi, 29 aprilie, după ce Crișul Chișineu-Criș s-a retras din campionat.
În ajunul Paștelui, „municipalele” vor disputa derbiul cu Minaur Baia Mare, pe care sunt obligate să-l câștige pentru a mai păstra șanse la titlul național. Revanșa cu gruparea din Maramureș va avea loc sâmbătă, 1 mai, de la ora 16.00, și va fi transmisă în direct de TVR 1.