luni, iulie 15, 2024
Handbal

SCM Rm. Vâlcea vs Hoors HK H65 (Suedia), duel pentru grupele Ligii Europene. Primul meci va avea loc în Scandinavia

598Vizualizari
Marţi, 18 octombrie, la sediul EHF de la Viena (Austria), s-a desfăşurat tragerea la sorţi a meciurilor din cel de-al treilea tur al Ligii Europene la handbal feminin, ultimul înainte de faza grupelor. În această etapă a competiţiei participă 24 de echipe, care au fost împărţite iniţial în două urne valorice, în funcţie de coeficienţi. 15 grupări au fost calificate direct în această fază, iar celelalte 9 au trecut prin furcile caudine ale turului 2. Duelurile s-au stabilit extrăgându-se câte un bilet din urna 1 şi altul din urna 2, astfel că au rezultat 12 partide.
Printre echipele din prima urnă valorică, a capilor de serie, s-a aflat şi SCM Rm. Vâlcea, care va lua startul în Liga Europeană pentru a doua oară consecutiv. Formaţia pregătită de norvegianul Bent Dahl o va înfrunta pe Hoors HK H65 (FOTO), din Suedia, o echipă necunoscută iubitorilor handbalului din Sala Traian şi chiar din întreaga ţară. Meciurile din turul 3 vor avea loc în dublă manşă, pe 3-4 decembrie (turul) şi, respectiv, 10-11 decembrie (returul). Vâlcea a avut noroc din acest punct de vedere, pentru că va juca prima oară în Peninsula Scandinavă, iar apoi pe teren propriu. În schimb, cealaltă grupare românească din prima urnă, Măgura Cisnădie, a dat peste Siofok KC (Ungaria), manşa tur fiind programată în ţara vecină.
În turul 3 al Ligii Europene, ar putea participa şi SCM Gloria Buzău, chiar dacă lidera Ligii Florilor nu a obţinut pe teren calificarea în această fază, deoarece a fost eliminată de Costa del Sol Malaga (Spania). Învinse cu 32-31, în deplasare, ibericele au triumfat la pas în returul de acasă, cu 30-24. În cel de-al doilea meci, echipa din Andaluzia a utilizat însă o jucătoare pe care n-a trecut-o iniţial pe foaia de joc, astfel că riscă să piardă partida de acasă la „masa verde”, cu 10-0, şi să rateze prezenţa în etapa secundă a competiţiei. EHF va decide în zilele următoare care va fi formaţia ce va evolua în turul 3. În ultima etapă înainte de grupe, SCM Gloria Buzău sau Costa del Sol Malaga ar urma s-o înfrunte pe Motherson Mosonmagyarovari (Ungaria), care va fi gazdă în primul meci.
Aşa cum se cunoaşte, 16 echipe vor evolua în grupele Ligii Europene. Este vorba de cele 12 care vor accede în urma duelurilor din turul 3, plus patru formaţii care sunt calificate direct: Ikast Handbold (Danemarca), DVSC Schaeffler Debrecen (Ungaria), Paris 92 (Franța) şi Molde Elite (Norvegia).

HANDBAL FEMININ • LIGA EUROPEANĂ

Turul 3

Hoors HK H65 (Suedia) – SCM Rm. Vâlcea (România)
Siofok KC (Ungaria) – CS Măgura Cisnădie (România)
Nykobing Falster HB (Danemarca) – Viborg HK (Danemarca)
Motherson Mosonmagyarovari (Ungaria) – SCM Gloria Buzău (România) / Costa del Sol Malaga (Spania)
MKS Zaglebie Lubin (Polonia) – HC Podravka Vegeta Koprivnica (Croația)
IK Savehof (Suedia) – Thuringer HC (Germania)
Rocasa Gran Canaria (Spania) – Sola HK (Norvegia)
BV Borussia 09 Dortmund (Germania) – ZRK Zeleznicar-Indjija (Serbia)
Fana (Norvegia) – Buxtehuder SV (Germania)
ES Besancon Feminin (Franța) – Super Amara Bera Bera (Spania)
VfL Oldenburg (Germania) – Les Neptunes des Nantes (Franța)
Praktiker-Vac (Ungaria) – LC Bruhl (Elveția)
• meciurile vor avea loc în dublă manşă, pe 3-4 decembrie (turul) şi 10-11 decembrie (returul)