Handbal

SCM şi Brest au avut procentaj de 50 la sută la 7 metri. Vâlcencele au ratat însă patru aruncări, iar franţuzoaicele doar două

237Vizualizari

SCM Rm. Vâlcea şi Brest Bretagne au avut acelaşi procentaj de reuşită la aruncările de la 7 metri, în meciul care a avut loc sâmbăta trecută, în Sala Traian. Fiecare dintre cele două combatante a transformat jumătate dintre loviturile de pedeapsă de care a beneficiat. Doar că, pentru campioana României, procentul de 50 la sută a însemnat patru aruncări irosite, în timp ce pentru franţuzoaice a fost vorba de două ratări.
În prima repriză, singura lovitură ratată de SCM a fost a danezei Ann Grete Norgaard (FOTO), când mingea a fost respinsă de conaţionala sa, Sandra Toft. După pauză, au mai irosit şansa de a înscrie iberica Mireya Gonzalez (a apărat Agathe Quiniou), Iryna Glibko (ucraineanca a tras în transversală, tot când Agathe Quiniou se afla în poartă), iar în ultimul minut de joc şi sârboaica Kiristina Liscevic şi-a trecut numele pe lista ratărilor, când a luat la ţintă mâna Sandrei Toft. De partea cealaltă, Brest Bretagne a ratat de două ori de la 7 metri, prin Ana Gros (din transversală mingea s-a dus peste poartă) şi Evgenija Minevskaja (când Yuliya Dumanska a avut o intervenţie de senzaţie).

Florentin Pera: „E greu să câştigi împotriva unei echipe ca Brest când ratezi patru aruncări de la 7 metri şi alte câteva situaţii clare de gol”

La conferinţa de presă care a urmat meciului cu echipa franceză, antrenorul Florentin Pera a deplâns, din nou, lipsa de eficacitate a elevelor sale de la 7 metri, aceasta fiind, fără îndoială, una dintre cauzele pentru care SCM n-a reuşit să smulgă puncte nici cu Buducnost Podgorica, nici cu Brest Bretagne. „Din păcate, nici de această dată, n-am reuşit să gestionăm situaţiile clare de «unu la unu» cu portarul advers. Cred că aici am pierdut, nu am fost suficient de concentraţi la 7 metri. E greu să câştigi împotriva unei echipe ca Brest când ratezi patru aruncări de pedeapsă şi alte câteva situaţii clare de gol. Sunt prea multe ratări, iar o echipă cu experienţa lui Brest a ştiut să gestioneze toate aceste erori ale noastre. Ţinând cont de faptul că la ultimul meci am avut trei fete care au irosit aruncări de la 7 metri, am pus o jucătoare nouă să execute, Mireya Gonzalez, care a mai făcut-o şi la Siofok, în Ungaria. Dar, din păcate, nici ea nu a reuşit să marcheze. Se pare că aici avem probleme şi sper că în pauza competiţională care va urma vom găsi cele mai bune soluţii să fim mai concentraţi din acest punct de vedere, pentru că e păcat să ne irosim şansele atât de uşor! Pentru că, la 7 metri, în momentul în care a ratat şi a doua, şi a treia jucătoare, fetelor le-a fost foarte greu să se mai concentreze, a existat o cădere din punct de vedere psihologic”, a subliniat Pera.