duminică, decembrie 5, 2021
Administrație

Şcoala Gimnazială „Luca Solomon”, din Vaideeni, se află în continuare pe lista de aşteptare la CNI. „Sperăm ca situaţia să se deblocheze cât mai repede!”

49Vizualizari
Primarul din Vaideeni, Daniel Băluţă, aşteaptă în continuare un semn bun de la CNI, în ceea ce priveşte finanţarea proiectului de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a Şcolii Gimnaziale „Luca Solomon”. Alesul PSD a amintit că faptul, în 2019, a obţinut 10 milioane de lei, prin FDI, pentru a realiza această investiţie, dar fondurile au fost anulate după ce programul a fost desfiinţat de guvernul PNL condus, la acea vreme, de Ludovic Orban. Ulterior, documentaţia a ajuns la CNI, unde zace şi acum, din păcate!
„Aşteptăm în continuare să vedem ce se va întâmpla cu proiectul de modernizare a şcolii gimnaziale din localitate. Prin «Anghel Saligny», sunt finanţate doar investiţiile de apă, canalizare şi drumuri, ceea ce înseamnă că «Luca Solomon» va rămâne la CNI, unde s-ar putea debloca situaţia, după ce multe dintre documentaţiile depuse în trecut vor fi mutate pe noul program de investiţii anunţat de guvern. Sperăm ca lucrurile să se deblocheze cât mai repede la CNI, pentru că altfel, în curând, ne vor expira toate avizele şi autorizaţiile pe care le-am obţinut în 2020. Proiectul a avansat în lista-sinteză în vara anului trecut şi tot acolo se află şi în prezent”, a precizat primarul PSD din Vaideeni, Daniel Băluţă.