Administrație

Se asfaltează încă două străzi în Berbești. Urmează și investiții de înfrumusețare a drumului principal care traversează localitatea!

1.09KVizualizari
Anul viitor, primarul Milorad Cumpănășoiu vrea să aloce din bugetul local o sumă importantă de bani pentru amenajarea centrului civic, precum și a drumului principal care traversează orașul Berbești. Referitor la a doua investiție programată, edilul PNL intenționează să amenajeze trotuarele, să sădească flori și să planteze arbuști ornamentali, adică să dea un aspect mult mai plăcut zonei.
„Din păcate, bugetul de anul acesta nu a fost deloc așa cum ne-am dorit, de aceea, a trebuit să prioritizăm investițiile. Avem restanțe mari de achitat și către persoanele cu handicap și către însoțitorii acestora. Potrivit legii, Primăria Berbeşti trebuie să achite doar 10 la sută din valoarea totală a sumei, sumă care depășește 3 milioane de lei pe an. Adică, vrem 300 de mii, diferența fiind asigurată de Guvern. Din păcate, nu s-a întâmplat așa, iar noi am tot pompat bani din bugetul comunității, în loc să facem și alte investiții. Așteptăm să fie rezolvată această situație delicată, pentru că Primăria nu își permite să aloce mereu bani pentru o problemă care nu ne aparține deloc. Mi-aș dori, pentru anul viitor, să amenajez două sensuri giratorii, la intrarea și la ieșirea din localitate, să fac cât mai multe spații verzi, să dau o altă culoare zonei de tranzit. Am început deja și asfaltarea Aleii Teiului și a străzii Primăriei. În plus, am emis și ordinul de începere a lucrărilor de construire a unui stadion modern de fotbal. Licitația a fost câștigată de firma Hispano Construct”, a precizat primarul PNL din Berbești, liberalul Milorad Cumpănășoiu.