miercuri, ianuarie 20, 2021
Fotbal Național

Sebi Preda şi Cristi Munteanu, golgheterii echipei Flacăra Horezu în actualul sezon de Liga a III-a

286Vizualizari
Flacăra Horezu este cea mai bine clasată echipă vâlceană dintre cele trei care activează în Seria 7 din Liga a III-a. Formaţia din Treapt ocupă locul 4 după 10 etape, cu 16 puncte în cont, la doar o „lungime” în spatele grupării Gaz Metan Mediaş 2, care se află pe poziţia secundă, ce asigură prezenţa în play-off-ul pentru promovare în Liga a II-a.
În rundele disputate până în prezent, „olarii” au marcat 27 de goluri, iar cei mai prolifici jucători din lot fac parte din două generaţii diferite. Este vorba de tânărul Sebastian Preda (fotbalist născut pe 18 iunie 2001) şi de veteranul echipei, Cristian Munteanu (născut pe 17 octombrie 1980). Ambii au marcat câte patru „boabe”, cu menţiunea că fotbalistul în vârstă de doar 19 ani a înscris mereu din acţiune, în timp ce experimentatul jucător de 40 de ani a punctat de două ori din lovituri de la 11 metri.
Cristi Munteanu şi Sebi Preda au reuşit inclusiv câte o „dublă”. Primul – în etapa a 8-a, cu FC Hermannstadt 2 (8-0, pe teren propriu), când antrenorul-jucător secund din Treapt a marcat o dată din penalti, iar cel de-al doilea – în etapa a 9-a, cu Minerul Costeşti (2-2, în deplasare).

Şi senegalezul Mansour Gueye se află pe lista marcatorilor, cu două goluri

Pe locul 3 în topul marcatorilor de la Flacăra Horezu, după primele 10 etape din sezonul actual al Ligii a III-a, se află un alt tânăr fotbalist, atacantul piteştean Radu Dobrescu, cu 3 goluri în cont. Altfel, alţi cinci jucători au înscris de câte două ori, iar printre aceştia se află şi Mansour Gueye, care a părăsit echipa din Treapt după prima rundă a sezonului, când a marcat o „dublă” în meciul cu CSM Jiul Petroşani (2-2), din deplasare. Cel mai probabil, dacă senegalezul ar fi rămas la Vâlcea, ar fi fost golgheterul echipei, la fel cum s-a întâmplat în campionatul precedent.
Lista marcatorilor de la Flacăra Horezu cuprinde 13 jucători din Treapt şi unul de la… FC Hermannstadt 2, Andrei Băcilă, care a înscris în poarta echipei sale, în etapa a 8-a, când a deviat nefericit în plasă o centrare a lui Gabi Precup, într-o partidă încheiată cu scorul de 8-0 pentru „olari”.

Golgheterii echipei Flacăra Horezu după primele 10 etape din sezonul actual al Ligii a III-a:

4 goluri – Sebastian Preda, Cristian Munteanu (2 din penalti)
3 goluri – Radu Dobrescu
2 goluri – Mansour Gueye, Ionuţ Moldovan, Raul Nistor, Adrian Popa, Gabriel Precup
1 gol – Răzvan Dinu, Cătălin Grosu, Ionuţ Mihăescu, Ionuţ Simeanu, Adrian Stănică