luni, ianuarie 18, 2021
Fotbal Diverse

Selecţionerul Mirel Rădoi şi alţi foşti coechiperi de la Steaua l-au condus azi pe ultimul drum pe Martin Tudor. „Te vom iubi mereu!”

5.5KVizualizari

• câteva zeci de persoane au fost prezente în comuna Ştefăneşti (Vâlcea), la înmormântarea fostului component al Stelei din anii 2000

În această săptămână, fotbalul românesc a fost zguduit de o mare tragedie, după ce fostul portar al echipei Steaua Bucureşti din anii 2000, Martin Tudor, s-a stins fulgerător din viaţă, la vârsta de doar 43 de ani, din cauza unui infarct. Decesul s-a produs luni, 30 martie, la Reşiţa, unde acesta locuia împreună cu iubita sa. Anul trecut, fotbalistul a suferit un preinfarct, iar recidiva de acum i-a fost fatală.

De-a lungul carierei, Martin Tudor a jucat la cluburi precum Jiul Petroşani (1996-1997), Olimpia Satu Mare (între 1997 şi 1999), „U” Cluj (2007-2008). Perioada sa de glorie a fost aceea în care a evoluat la Steaua Bucureşti (între 1999 şi 2005), după care a trecut la o altă echipă de top, CFR Cluj (2005-2007). El a reuşit să câştige şi titluri naţionale, ambele cu Steaua (în 2001 şi 2005), iar în cariera sa a adunat 184 de meciuri în Liga I.

Sicriul a fost purtat spre locul de veci de Florentin Dumitru, Daniel Opriţa, Eugen Nae şi Nana Falemi

Martin Tudor a fost înmormântat astăzi în localitatea vâlceană Ştefăneşti, de unde era originar şi unde trăiesc părinţii săi. Acesta a fost condus pe ultimul drum de câteva zeci de persoane. Toţi cei prezenţi şi-au luat măsuri maxime de protecţie şi au încercat să stea la o distanţă de cel puţin 1 metru unii de alţii. Coloana funerară a fost alcătuită din peste 20 de maşini. Cu siguranţă, dacă nu ar fi existat însă teama de Covid-19, numărul celor care ar fi venit să-şi ia rămas bun de la Martin Tudor ar fi fost mult mai mare, de ordinul sutelor. La ceremonia funerară, au ţinut să ia parte selecţionerul naţionalei României, Mirel Rădoi, şi alţi câţiva foşti coechiperi ai lui Martin Tudor de la Steaua. Este vorba de Daniel Opriţa, Florentin Dumitru, Marian Aliuţă, Eugen Nae şi Nana Falemi. Durerea pricinuită de moartea prietenului lor drag i-a făcut pe toţi să nu lipsească de la acest eveniment trist.

„Am fi vrut de al tău dor / Să mai strigăm o dată în cor… / Martin, Martin, Tudor, Tudor!”

Corpul neînsufleţit al fostului component al Stelei a fost depus de două zile în incinta sălii de sport din Ştefăneşti, pentru ca toţi cei care l-au cunoscut, dar şi ceilalţi locuitori, să-şi poată lua rămas bun de la cel mai vestit fotbalist al comunei. De acolo, cortegiul funerar a pornit spre Biserica Dobruşa, unde a avut loc slujba de înmormântare, Martin Tudor fiind înhumat ulterior la un cimitir din centrul localităţii. Sicriul a fost purtat spre locul unde fostul portar îşi va dormi somnul de veci de Florentin Dumitru, Daniel Opriţa, Eugen Nae şi Nana Falemi.
Pe gardul sălii de sport din Ştefăneşti, fanii Stelei au afişat un banner extrem de sugestiv, pentru a dovedi dragostea şi respectul de care Martin Tudor se bucura şi în prezent. „Am fi vrut de al tău dor / Să mai strigăm o dată în cor… / Martin, Martin, Tudor, Tudor!”. Acesta a fost postat zilele trecute şi în dreptul tribunei de pe terenul 5 din Ghencea, unde actuala Steaua Bucureşti, echipă antrenată de Daniel Opriţa, îşi dispută meciurile de acasă.
Altfel, atât la plecarea cortegiului de la sala de sport din Ştefăneşti, cât şi înainte ca trupul neînsufleţit să fie coborât în mormânt, fanii şi foştii săi coechiperi au strigat, de câteva ori, în cor, „Martin Tudor, Martin Tudor / Te vom iubi mereu, te vom iubi mereu!”, cuvinte care le-au dat fiori reci tuturor celor prezenţi. Drum bun printre îngeri, Martin Tudor!