Administrație

Serviciu de permanenţă la Primăria Câineni, pe toată perioada stării de urgenţă

326Vizualizari

• câte doi angajaţi au avut grijă ca, inclusiv sâmbăta şi duminica, persoanelor vulnerabile din localitate să nu le lipsească nimic!

Potrivit informaţiilor furnizate de primarul Ion Nicolae, în comuna Câineni, un număr de 53 de persoane s-au aflat în izolare la domiciliu, de la izbucnirea pandemiei de Covid-19. În prezent, niciuna nu se mai află în perioada de restricţie. „Partea cea mai bună e că n-am avut probleme cu locuitorii, toţi s-au conformat şi au respectat în totalitate măsurile impuse de autorităţi. E adevărat însă că împreună cu reprezentanţii poliţiei din localitate, cu şeful de post, în special, am dus o muncă de lămurire cu unii dintre locuitori, dar, până la urmă, situaţia a fost ţinută sub control. Am raportat săptămânal situaţia la Prefectură, atât a persoanelor peste 65 de ani, cât şi a celor aflate în izolare. Cel mai important lucru e acela că niciun locuitor nu s-a aflat în carantină în comună. Dar, din câte ştiu, au fost 3-4 persoane din Câineni carantinate la Rm. Vâlcea”, a dezvăluit Ion Nicolae.
Alesul PNL s-a referit în continuare şi la persoanele vârstnice şi vulnerabile din localitate, care au beneficiat mereu de ajutorul reprezentanţilor primăriei, pe toată perioada stării de urgenţă, în speţă, din 16 martie şi până în prezent. „Am avut mereu grijă de toţi vârstnicii neajutoraţi. Iar aici mă refer la persoanele cu vârste de peste 65 de ani, care sunt singure, fără aparţinători şi n-au niciun sprijin sau venit. În acest sens, la Câineni, am avut 32 de bătrâni vulnerabili, iar cei care ne-au solicitat au fost ajutaţi cu alimente şi medicamente”, a declarat primarul din Câineni.

Ion Nicolae: „Le mulţumesc angajaţilor primăriei, pentru efortul depus în această perioadă grea. Nimeni nu a spus că nu se bagă sau că îi e teamă!”

De o lună şi jumătate, de la declararea stării de urgenţă, Ion Nicolae a instituit la nivelul primăriei Câineni un serviciu de permanenţă, pentru a ajuta toate persoanele vulnerabile din localitate şi nu numai. Acesta a funcţionat în fiecare zi, inclusiv sâmbăta şi duminica, între orele 9-12, câte doi angajaţi fiind prezenţi prin rotaţie la primărie! „Le-am împărţit bâtrânilor câte o scrisoare, prin care i-am informat că au la dispoziţie două numere de telefon pe care le puteau apela pentru a ne raporta toate problemele cu care se confruntă şi a ne solicita ajutorul. Unii oameni ne-au cerut sprijinul pentru alimente, iar alţii pentru medicamente. Ba chiar şi pentru lemne de foc! În acest sens, am avut persoane în izolare care ne-au transmis că n-au un băţ în casă, aşa că, însoţiţi de şeful de post, am rezolvat şi problema lor. Consider că situaţia a fost gestionată foarte bine şi mă bucur că locuitorii au înţeles exact situaţia grea cu care ne confruntăm. În plus, le mai mulţumesc şi angajaţilor primăriei, pentru efortul depus şi pentru că au fost de acord să se implice în acţiunea pe care am iniţiat-o, cu serviciul de permanenţă. Nimeni nu a spus că nu se bagă sau că îi e teamă! Repet, sunt foarte mulţumit de colegii mei, colectivul este unul tânăr, dar foarte capabil! S-a asigurat permanenţa la primărie inclusiv în zilele de Paşti, sâmbătă, duminică şi luni! Serviciul va funcţiona la fel până la expirarea stării de urgenţă, în speţă, până pe 15 mai”, a mai adăugat alesul PNL.

Ion Nicolae: „Remarc şi implicarea doamnei doctor Adelina Băiaşu, un om deosebit, care a stat non stop la dispensar, fiind mereu la dispoziţia oamenilor”

În încheiere, primarul din Câineni a ţinut să evidenţieze şi aportul medicului de familie din comună. „Vreau să remarc şi implicarea doamnei doctor Adelina Băiaşu, care e un om deosebit, înainte de toate! Ea şi-a îndeplinit mereu toate atribuţiile care îi reveneau, printre care s-a numărat şi aceea de a comunica zilnic DSP-ului situaţia persoanelor aflate în izolare în localitate. De aceea, îi mulţumesc pentru ajutorul enorm acordat în această perioadă grea. Am avut o colaborare excelentă şi ne-am bucurat că n-am avut cazuri deosebite şi că am gestionat situaţia aşa cum trebuie. Doamna doctor e originară din Vaideeni, iar până ce a izbucnit pandemia locuia, de luni până vineri, chiar în incinta dispensarului. Pleca acasă vinerea după amiază şi se întorcea la muncă lunea dimineaţa. Dar, în perioada aceasta grea, nici măcar nu s-a mai dus acasă, ci a fost permanent în localitate. Ea a stat non stop la dispensar, fiind mereu la dispoziţia oamenilor şi asigurând plusul necesar de care aveam nevoie pe linie medicală. Nu în ultimul rând, şi colaborarea cu postul de poliţie local a fost foarte bună, am reuşit să facem faţă cu brio, împreună, acestei perioade complicate”, a concluzionat primarul PNL din Câineni, Ion Nicolae.