miercuri, martie 3, 2021
Fotbal Județean

Şi fotbalul judeţean poate reîncepe, după ce Uniunea Europeană a aprobat testele rapide, mai ieftine! AJF-urile din ţară mai aşteaptă acum doar OK-ul Guvernului pentru a relua competiţiile

322Vizualizari
Joi, 21 ianuarie, statele membre ale Uniunii Europene au convenit asupra recunoaşterii testelor rapide (antigenice), pentru diferite domenii, în toate ţările care fac parte din aceasta. Testele antigen care se fac pentru detectarea Covid-10 nu necesită analize de laborator, iar rezultatul poate fi aflat pe loc, în cel mult 30 de minute, dar e mai puţin sigur decât testul RT-PCR.
Practic, vestea este una foarte bună pentru sport, în special, majoritatea disciplinelor fiind într-o pauză forţată de aproape un an, de la izbucnirea pandemiei de Covid-19. Iar printre cele ce vor cunoaşte o revitalizare în perioada următoare se numără şi fotbalul, în special, cel mic. Cum testele rapide sunt mult mai ieftine decât cele de tip RT-PCR (40-50 de lei, în loc de 350-400), asta înseamnă că şi cheltuilelile echipelor vor fi mult mai mici, iar fotbalul va putea reîncepe din această primăvară şi la nivel judeţean.
Din moment ce Uniunea Europeană a aprobat deja testele rapide (antigen), FRF aşteaptă acum doar ca acestea să fie validate şi de Ministerul Sănătăţii pentru competiţiile sportive din România. Ulterior, toate AJF-urile din ţară vor primi „undă verde” pentru a reîncepe campionatele.