Fotbal Județean

Şi în Liga a V-a, campionatul ar putea fi îngheţat în acest moment, iar Viitorul Voiceşti şi Oltul Dăeşti vor obţine dreptul de a promova în eşalonul superior

654Vizualizari
Ca şi în Liga a IV-a, şi la nivelul Ligii a V-a s-a desfăşurat până în prezent doar turul, în ambele serii (Est şi Vest), adică 13 etape. În aceste condiţii, dacă sezonul 2019-2020 va fi îngheţat, prin prisma unei recomandări a Federaţiei, cele două formaţii aflate în prezente pe locul 1 în cele două grupe regionale vor obţine dreptul de a promova în eşalonul superior.
Pe prima poziţie în Seria Est se află Viitorul Voiceşti (30 de puncte), care le-a depăşit pe Olteţul Bălceşti (27) şi Ştiinţa Roşiile (26). În schimb, în Seria Vest, echipa Oltul Dăeşti (34 de puncte) – FOTO – va primi titlul de campioană, în dauna grupărilor Progresul Măldăreşti (32) şi Prim Stroeşti (29). Nimic mai simplu!
La acest nivel, o eventuală continuare a sezonului, cu play-off și play-out, ar fi oportună doar în partea superioară a ierarhiei, în speţă în lupta pentru promovare. În subsolul Ligii a V-a, unde nu există nicio miză, pentru echipe n-ar fi decât o corvoadă să joace la 40 de grade Celsius, atâta timp cât nici nu retrogradează nimeni.