marți, decembrie 1, 2020
Fotbal Județean

Şi la Cluj s-a anunţat că fotbalul judeţean nu va mai reîncepe în 2020

108Vizualizari
Pandemia de Covid-19 a pus stop fotbalului la nivelul judeţean din luna martie, din cauză că echipele nu pot susţine financiar testele periodice pentru a putea evolua în campionate. Până în prezent, doar la Hunedoara s-a reluat o competiţie (Liga a IV-a), cu 10 formaţii la start, în restul ţării fiind pauză în continuare.
După Bucureşti, Timiş şi Arad, săptămâna trecută, un alt judeţ (Cluj) a anunţat că fotbalul nu va mai reîncepe în 2020. Startul noului sezon a fost amânat până la primăvară, printr-o decizie a Comitetului Executiv al AJF Cluj. Bineînţeles că motivul e acela că asociaţiile sportive afiliate nu pot îndeplini condiţiile din protocolul medical stabilit de FRF pentru această perioadă de pandemie, cu efectuarea de teste de Covid-19 din 14 în 14 zile.
Comitetul Executiv hotărăște amânarea începerii competițiilor, respectiv campionatelor aferente anului competițional 2020-2021, până în anul 2021, aceasta având în vedere că cluburile și asociațiile sportive afiliate AJF Cluj nu pot suporta costul testelor Covid-19 pentru jucători, staff-ul tehnic și administrativ, așa cum a fost stabilit prin „Protocolul medical” din luna septembrie a anului curent și al ordinului 1219/2020 și 1634/2020”, se spune în comunicatul dat publicităţii de AJF Cluj, după amânarea startului campionatelor până – cel puţin! – la primăvară, atunci când se speră că „virusul chinezesc” va dispărea ca prin farmec.
Altfel, de menţionat este şi faptul că AJF Cluj a mai votat şi menţinerea cuantumului taxelor şi cotizaţiilor la acelaşi nivel din 2020 şi pentru anul 2021.