duminică, iunie 13, 2021
Administrație

Sistem ultra-modern de iluminat public stradal, în comuna Bărbăteşti. Primarul Constantin Bănacu investeşte 500 de mii de lei în acest proiect

291Vizualizari
În perioada următoare, comuna Bărbăteşti va obţine finanţare, prin Agenţia de Mediu, pentru modernizarea sistemului de iluminat public stradal. Potrivit primarului Constantin Bănacu, investiţiile vor avea o valoare totală de aproximativ 500 de mii de lei. Acesta a dezvăluit că sistemul va funcţiona prin telegestiune: becurile se vor stinge când nu trece nimeni prin zonă şi se vor aprinde când circula cineva. În plus, prin montarea de lămpi LED pe drumurile din Bărbăteşti, vor scădea foarte mult şi costurile de administrare a sistemului.
„Am ajuns la concluzia că e bine să accesăm fonduri pentru un asemenea proiect, pentru că aveam o datorie de plată către Agenţia de Mediu. Iar decât să rămânem fără banii pe care oricum urma să-i dăm, am decis ca suma respectivă să devină, practic, cofinanţarea noastră pentru investiţia de modernizare a iluminatului public stradal. De ce să dăm banii degeaba şi să nu profităm de ei ca şi cotă de cofinanţare? În plus, va fi vorba de şi de un proiect foarte avantajos pentru noi! Investiţia are o valoare de 500 de mii de lei, din care Primăria Bărbăteşti va achita doar 10 la sută! Vom monta toate cele 400 de lămpi LED pe care le vom achiziţiona pe drumurile principale din localitate, în speţă, pe DN şi DJ, ceea ce va fi un lucru fantastic, pentru că Bărbăteştiul va fi ca un mic Las Vegas. Sistemul de iluminat public stradal prin telegestiune e unul special şi nu ne permite să integrăm noile lămpi LED printre celelalte pe care le avem. Acestea trebuie să fie toate în linie, iar cea mai bună soluţie e să le montăm pe cele mai importante artere. În schimb, toate becurile pe care le avem în prezent în acele zone le vom muta pe uliţele lăturalnice. Noul program naţional de modernizare a reţelelor de iluminat public stradal a fost preluat de la vechiul PNDL 2 şi mutat la Agenţia de Mediu”, a declarat Constantin Bănacu, primarul comunei Bărbăteşti.