duminică, decembrie 5, 2021
Fotbal Național

Slatina vs Dăeşti, prima ciocnire dintre „titani”! A sosit vremea marelui derbi!

194Vizualizari

• prima confruntare dintre cele două aspirante la promovare din Seriile a V-a şi a VI-a ale Ligii a III-a se va disputa vineri, 8 octombrie, de la ora 15.00, pe terenul echipei din judeţul Olt

Sezonul actual al Ligii a III-a devine din ce în ce mai interesant cu fiecare etapă care trece, iar microbiştii vâlceni trăiesc la maximum emoţiile luptei pentru promovare alături de Viitorul Dăeşti. A sosit şi vremea primului derbi pe care formaţia de la Fedeleşoiu îl va disputa împotriva marii rivale, CSM Slatina! Partida se va disputa în acest week-end, în fieful echipei din judeţul Olt, iar pentru ambele combatante va însemna un test foarte util în perspectiva celorlalte meciuri directe programate până la finele sezonului.

În sezonul regulat şi în play-off, între cele două rivale, vor avea loc cinci meciuri, iar apoi încă două – în barajul de promovare

Aşa cum se cunoaşte, în acest campionat, ar putea avea loc nu mai puţin de şapte partide între cele două aspirante la promovare din Seriile a V-a şi a VI-a ale Ligii a III-a. Astfel, dacă Viitorul Dăeşti şi CSM Slatina vor accede împreună în play-off (fapt aproape sigur), după primele două meciuri din sezonul regulat vor mai avea loc alte trei în cea de-a doua etapă a campionatului. Ulterior, marile rivale din bătălia pentru Liga a II-a s-ar mai putea duela şi în barajele de promovare. Practic, va fi ca un play-off din baschetul american, numai că doar ultimele două partide amintite vor conta cu adevărat, pentru că acelea vor decide cine va face saltul în eşalonul superior.
Având în vedere că în Seria a V-a, cu care fruntaşele din Seria a VI-a se vor „cupla” în barajele de promovare pentru Liga a II-a, cam toate grupările sunt „o apă şi-un pământ”, este evident că echipa care va face saltul în eşalonul superior se va alege dintre Viitorul Dăeşti şi CSM Slatina. De aceea, meciurile directe din timpul campionatului trebuie să fie tratate cu maximă seriozitate, pentru că orice detaliu poate fi decisiv când se va trage linie.