marți, aprilie 13, 2021
Fotbal Național

Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din Târg(u Cărbuneşti)! Viitorul Dăeşti, şoc şi groază în prima repriză, încheiată cu 4-0 pentru Gilortul! Apoi…

317Vizualizari
Viitorul Dăeşti avea gânduri mari de la meciul cu Gilortul Tg. Cărbuneşti, din deplasare. Prin prisma valorii şi a experienţei jucătorilor din lot, oficialii vâlceni sperau că formaţia de la Fedeleşoiu se va întoarce acasă cu un rezultat pozitiv, poate chiar cu o victorie. Dar, cum spune proverbul, „socoteala de acasă nu s-a potrivit deloc cu cea din târg”, jucătorii antrenaţi de Gabriel Mangalagiu fiind învinşi mai mult decât categoric, cu scorul de 5-2 (după un groaznic 4-0, la pauză). Un rezultat şocant, având în vedere că, în urmă cu doar patru zile, mai precis marţi, 30 septembrie, gorjenii pierdeau ca la tenis (cu 0-6) restanţa cu Gaz Metan Mediaş 2, din deplasare.

Elevii lui Mangalagiu au fost groggy în primele 45 de minute de joc

Meciul de la Tg. Cărbuneşti a început cum nu se putea mai prost pentru vâlceni, care au încasat primul gol în minutul 15. Robert Bubuioc a pătruns pe zona centrală şi a înscris pentru 1-0. Peste doar trei minute, Costin Roncea a sărit la cap cu un fundaş vâlcea, iar acesta din urmă a atins mingea cu mâna, astfel că arbitrul Mihai Safta (din Iordăcheanu – Prahova) a arătat imediat punctul cu var. Lovitura de la 11 metri a fost transformată cu noroc de Alexandru Avrămescu, după ce tânărul goal-keeper Traşcă a ghicit colţul, dar n-a fost suficient, iar mingea a lovit mai întâi rădăcina barei laterale şi a intrat în plasă în partea cealaltă a porţii: 2-0.
Dezastrul a prins şi mai mult contur în minutul 30, când Bogdan Dănăricu a marcat cu un şut de la aproximativ 20 de metri, direct în vinclul porţii vâlcene: 3-0. Jucătorii antrenaţi de Gabriel Mangalagiu erau groggy, iar Gilortul a mai irosit alte două ocazii mari de gol, din situaţii de 1 la 1 cu Traşcă: de fiecare dată, gorjenii n-au nimerit spaţiul porţii. Când toate lumea aştepta pauza, la ultima fază de joc din prima repriză, Alexandru Avrămescu l-a lansat în adâncime pe Cătălin Ifrim, acesta a fost mai agil decât un fundaş vâlcean, a rămas singur cu Traşcă şi l-a executat pe portarul de la Viitorul Dăeşti cu un şut la colţul lung: 4-0! Scor neverosimil şi umilinţă totală pentru elevii lui Gabriel Mangalagiu!

După pauză, vâlcenii au marcat de două ori, dar n-au reuşit mai mult

Echipa vâlceană a revenit de la vestiare cu o altă faţă şi a început cursa de urmărire, dacă se poate spune aşa, având în vedere că era totuşi imposibil ca scorul să mai fie întors. În minutul 55, după o pătrundere pe partea stângă, Ovidiu Comănescu a înscris primul gol pentru Viitorul Dăeşti: 4-1. Handicapul s-a redus chiar la doar două „lungimi” în minutul 66, când Ion Marian l-a învins pe Dragoş Constantinescu cu un şut din marginea careului de 16 metri: 4-2.
Din păcate, jucătorii vâlceni nu au avut luciditatea necesară de a mai înscrie încă o dată în continuare şi de a încinge astfel finalul de meci… Poate chiar să smulgă şi un punct de la Tg. Cărbuneşti, lucru nesperat după prima repriză. În ultimele minute de joc, tot formaţia gazdă a fost la timonă, iar în minutul 84 un gorjean a scăpat singur pe contraatac, dar s-a pierdut cu firea şi a şutat aiurea. Până la urmă, meciul s-a încheiat cu 5-2, după ce echipa pregătită de Florin Popete şi Bogdan Chiriac a mai înscris o dată în minutul 89, dintr-un alt penalti acordat de arbitru pentru un henţ în suprafaţa de pedeapsă: Traşcă a fost iarăşi pe minge, dar acesta i-a trecut pe sub mâini.
Viitorul Dăeşti a început meciul de la Tg. Cărbuneşti în următoarea alcătuire: Traşcă – Ştefan Pufu, Iordache (cpt), Mihai Deaconescu, Samson Nwabueze, Neacşu, Pîrvu, Ovidiu Comănescu, Rizea, Florin Costea, Radu Georgescu. Rezerve: Dragoş Geantă (portar), Ştefan Paşoi, Ion Marian, Proteasa, Mario Diaconescu, Talpoş, Bărbuţi.