luni, iulie 13, 2020
Fotbal Național

Sorin Gîngu împlineşte 64 de ani! Fostul atacant al Chimiei a terminat de două ori în topul primilor 5 golgheteri din Divizia A

198Vizualizari
Printre jucătorii de legendă care au evoluat odinioară la Chimia Rm. Vâlcea, se numără şi Sorin Gângu. Săptămâna aceasta, marţi, 30 iunie, fostul golgheter din Zăvoi împlineşte 64 de ani. Atacant puternic, cu un simţ al porţii extraordinar, excelent la loviturile de cap, dar şi în lansările în adâncime, Sorin Gîngu se numără printre fotbaliştii emblematici de la poalele Capelei.
Eficacitatea sa extraordinară e dovedită şi de faptul că s-a clasat de două ori în topul primilor cinci golgheteri din Divizia A. Prima oară – în sezonul 1979-1980, când a terminat pe locurile 5-6, la egalitate cu Alexandru Terheş (FC Baia Mare), cu 15 goluri. Primele poziţii au fost ocupate atunci de Septimiu Câmpeanu („U” Cluj) – 24 de goluri), Marcel Răducanu (Steaua) – 23, Rodion Cămătaru („U” Craiova) şi Mihai Costea (Poli Iaşi) – 17. Ulterior, în campionatul 1980-1981, Sorin Gîngu a urcat chiar pe podium, cu 16 goluri (3 din 11 metri), după Anghel Iordănescu (Steaua) – 20 şi Sorin Cîrţu („U” Craiova) – 19.
În curând, ziarul TRIBUNA VÂLCEANĂ vă va oferi un interviu-document cu cel mai incisiv atacant pe care l-a avut Chimia odinioară. Nu vor lipsi dezvăluirile „din spatele uşilor închise”, amănunte inedite despre jocurile de culise din acea perioadă a fotbalului românesc (unele și cu iz politic!), plus multe alte picanterii.